• Šobrīd

    weather img

    Rīga -4°C

    Tavs uzticamais atbalsts

    Biezā kāpostu mērce

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    18. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Biezā kāpostu mērce
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Biezā kāpostu mērce
    Pasakaini garda sutinātu kāpostu mērce, ar ko papildināt maltīti vai vienkārši uzziest uz maizes šķēles. Tā prasa pacietību, jo jāsutina ilgi, taču rezultēts tiešām ir gaidīšanas vērts. Viena no tām receptēm, ko katrā ziņā jāpaglabā nākotnei.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    5st
    1 vērtējums
    5/5
    • Katliņā uzkarsētā eļļā iedrupina malto gaļu (pēc patikas var arī citu), apmaisot cep brūnu.
    • Sīpolu sasmalcina, tomātus un papriku sagriež mazos kubiņos, skābos kāpostus nospiež, arī tos smalki sagriež.
    • Visu liek katliņā pie gaļas, pievieno arī skābo krējumu, citrona sulu, sāli, cukuru, piparus.
    • Ļoti nelielā temperatūrā, reizēm apmaisot, pavisam lēni sautē 4–5 stundas, līdz viss ir savārījies biezā mērcē.
    • Ja tomēr šķiet, ka mērce kļūst pārāk bieza un sausa, pievieno nedaudz karsta ūdens.
    • Ja vajag, iemaisa vēl sāli, cukuru vai piparus. 
    • Mērci var ēst siltu vai istabas temperatūrā, ziest uz pilngraudu vai rudzu maizes grauzdiņiem, sausmaizītēm, likt uz vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+