Biezā kāpostu mērce

Ievas Virtuve
Ievas Virtuve
18. novembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Biezā kāpostu mērce
Foto: Andrejs Nikiforovs
Biezā kāpostu mērce
Pasakaini garda sutinātu kāpostu mērce, ar ko papildināt maltīti vai vienkārši uzziest uz maizes šķēles. Tā prasa pacietību, jo jāsutina ilgi, taču rezultēts tiešām ir gaidīšanas vērts. Viena no tām receptēm, ko katrā ziņā jāpaglabā nākotnei.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
5st
1 vērtējums
5/5
  • Katliņā uzkarsētā eļļā iedrupina malto gaļu (pēc patikas var arī citu), apmaisot cep brūnu.
  • Sīpolu sasmalcina, tomātus un papriku sagriež mazos kubiņos, skābos kāpostus nospiež, arī tos smalki sagriež.
  • Visu liek katliņā pie gaļas, pievieno arī skābo krējumu, citrona sulu, sāli, cukuru, piparus.
  • Ļoti nelielā temperatūrā, reizēm apmaisot, pavisam lēni sautē 4–5 stundas, līdz viss ir savārījies biezā mērcē.
  • Ja tomēr šķiet, ka mērce kļūst pārāk bieza un sausa, pievieno nedaudz karsta ūdens.
  • Ja vajag, iemaisa vēl sāli, cukuru vai piparus. 
  • Mērci var ēst siltu vai istabas temperatūrā, ziest uz pilngraudu vai rudzu maizes grauzdiņiem, sausmaizītēm, likt uz vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+