• Atsvaidzinošā un gaisīgā citronu bezē tarte

    Deserti
    Daina Lapiņa
    19. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Citronu bezē tarte
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Citronu bezē tarte
    Skābeni salda, kraukšķīga, bet vienlaikus gaisīga – šī ir labākā citronu tartes recepte!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 40m
    • Pamatnei miltus, aukstu sviestu un pūdercukuru saberž līdz rīvmaizes konsistencei. Iemaisa olu un mīklu saspiežot maisa, līdz tā turas kopā, tad ietin plēvē un uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.
    • Pildījumam sakuļ olas ar cukuru, iemaisa krējumu, abiem citroniem norīvētu miziņu un izspiestu sulu, labi sajauc. Kamēr gatavo pamatni, maisījumu liek ledusskapī.
    • Atdzesētu mīklu izrullē tādā lielumā, lai ar to varētu izklāt 22–23 cm lielu apaļu veidni, pārklājot arī 5 cm augstu malu. Mīklas pārpalikumus virs malas nolīdzina.
    • Ieklāj veidnē cepampapīru, pieber ar smagumu (īpašām granulām vai pupām, zirņiem), liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes. Tad smagumu ar cepampapīru izņem, mīklu cep vēl 5 minūtes. Izņem no krāsns, padzesē. Temperatūru krāsnī pazemina uz 160 grādiem. Mīklas pamatnē liek citronu maisījumu, nolīdzina, liek krāsnī, cep apmēram 1 stundu, līdz pildījums ir tik tikko savilcies. Padzesē, izņem no veidnes un pilnībā atdzesē ledusskapī.
    • Lai pagatavotu bezē, cukuru ar 45 mililitriem ūdens, lēni karsējot, savāra sīrupā. Pa to laiku saputo olu baltumus. Kad sīrups ir sasniedzis 120 grādu temperatūru, to, strūkliņā lejot, pievieno olu baltumiem, putošanu turpina, līdz masa ir bieza un zīdaina. Ar platu konditorejas uzgali masu uzspiež kūkas virsai lielās pikās. Tās ar kulinārijas degli apdedzina vai uz īsu brīdi liek krāsnī 220 grādu temperatūrā, līdz baltās pikas viegli iekrāsojas.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē