• Tradicionālie svētku koncerti Operā būs arī šogad

    Svētki
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: opera.lv
    Latvijas Nacionālā opera un balets aicina skatītājus arī šogad, bet attālināti, izbaudīt tradicionālos gada nogales svētku iestudējumus – Johana Štrausa opereti Sikspārnis, Pētera Čaikovska baletu Riekstkodis un Gadumijas koncertu Operā.

    “Šis gads ir bijis pārsteigumiem un izaicinājumiem bagāts. Reizēm plāni ir bijuši lielāki par iespējām, taču svētku tradīcijas operā cienām un turpinām arī īpašos apstākļos! Šogad ilgi gaidītos un iemīļotos svētku iestudējumus – opereti Sikspārnis, baletu Riekstkodis un Gadumijas koncertu Operā – piedāvāsim jums tiešsaistē Operas mājas lapā. Biļetes uz tiem būs jauka dāvana gan jums pašiem, gan arī jūsu draugiem, radiem un kolēģiem,” saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

    Svētku programma sāksies ar Johana Štrausa opereti Sikspārnis, ko varēs noskatīties no 13. līdz 27. decembrim. Tas ir stāsts par greznu un reibinošu pasauli, kurā valda spožums un jautrība, flirts, intrigas un pārpratumi. Grāfa Orlovska rīkotajā ballē turīgais Gabriels fon Eizenšteins aizraujas ar apburošu svešinieci, pat nenojaušot, ka maska slēpj paša sievu Rozalindi. Skatītājiem tiks piedāvāts Sikspārņa pirmizrādes ieraksts ar titriem latviešu valodā. Uzvedumu veidojuši diriģents Jānis Liepiņš un režisors Edmunds Freibergs. Galvenajās lomās – Margarita Vilsone, Jānis Apeinis, Inga Šļubovska-Kancēviča un Raimonds Bramanis.

    No 20. decembra līdz 3. janvārim svētku sajūtu uzburs bērnu īpaši iemīļotais Pētera Čaikovska balets Riekstkodis, kura apmeklējums ir daudzu ģimeņu ikgadēja Ziemassvētku tradīcija. Skatītājiem piedāvāsim jaunu, decembrī radītu ierakstu ar Jūliju Braueri un Kārli Cīruli galvenajās lomās.

    Šo pasaku baletu komponists sacerēja 19. gadsimta nogalē, iedvesmu rodot Ernsta Teodora Amadeja Hofmaņa pasakā Riekstkodis un peļu ķēniņš.  Latvijas Nacionālā baleta iestudējuma darbība notiek Rīgā 19. gadsimta beigās. Ziemassvētku vakarā mazā Marija saņem dāvanā lelli – Riekstkodi. Rotaļlietas zem eglītes atdzīvojas, un sākas brīnumaini piedzīvojumi – istabā iebrūk peļu armija, Riekstkodis pārvēršas par princi, atbrīvo Mariju un aizved viņu uz pasaku zemi. Iestudējuma horeogrāfs ir Aivars Leimanis, pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš. 

    No 27. decembra līdz 10. janvārim skatītājus aicinās dzirkstošais Gadumijas koncerts Operā.  Ņemot vērā šī gada īpašo situāciju, par koncerta spēles laukumu kļūs visa Latvijas Nacionālās operas un baleta zāle – mākslinieki atradīsies skatītāju vietās! Svētku atmosfēru uzburs Latvijas Nacionālās operas solisti – Inga Šļubovska-Kancēviča, Jūlija Vasiļjeva, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs un Egils Siliņš – un orķestris Mārtiņa Ozoliņa vadībā, piedāvājot opermūzikas pērles un krāšņākās operešu melodijas. Koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Gaetāno Doniceti, Luidži Arditi, Stanislao Gastaldona, Rudžero Leonkavallo, Ferenca Lehāra, Johana Štrausa un Karla Millekera mūzika.

    Biļetes no 6. decembra būs pieejamas vietnē www.bilesupradize.lv. Cena uz vienu pasākumu – 7 eiro, uz visiem trim – 15 eiro. Katru ierakstu lietotāja profilā noteiktajā laikposmā varēs skatīties neierobežotu reižu skaitu. Uzņēmumus, kas svētkos vēlas iepriecināt savus darbiniekus un sadarbības partnerus, aicinām sazināties ar LNOB biļešu administratorēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē