• Padomi kvalitatīvu attēlu uzņemšanai ar telefonu mājas apstākļos

    Fotografēšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ņemot vērā, ka šobrīd telefons kļuvis par mūsu uzticamo un viedo asistentu, ir īstais laiks izmantot tā kameras priekšrocības un ļauties radošiem eksperimentiem, jo arī mājas apstākļos ir iespējams uzņemt skaistus un atmiņā paliekošus attēlus.

    Eksperimentē ar dažādiem fotografēšanas leņķiem un tekstūrām

    Lai uzņemtu atmiņā paliekošus attēlus, noteikti vērts izmēģināt dažādas perspektīvas. Fotografēšana no zemāka skatu punkta, iesēžoties ceļos vai pat noguļoties uz zemes, liks priekšplānā esošajiem objektiem izskatīties lielākiem. Savukārt, atrodoties mājās, interesantu leņķi var atrast, fotogrāfējot taisni augšup vai arī gluži pretēji – fotografējot virzienā uz leju, tādējādi notverot iepriekš nemanītas detaļas.

    Tāpat fotoattēliem radošuma devu var piešķirt, fotografējot caur dabā vai telpās pieejamiem rāmjiem, piemēram, durvju ailēm, logiem, arkām vai koku spraugām.

    Interesantu efektu var radīt, uzņemot attēlus caur daļēji caurspīdīgu materiālu, piemēram, matētu stiklu vai lietū nolijušu logu.

    Pieturies pie klasikas – uzņem selfiju

    Atrodoties mājās, brīžiem grūti nākt klajā ar jaunām idejām, taču selfiji jeb pašbildes bija, ir un būs pateicīgākais fotografēšanas veids, ar ko var pārsteigt ikvienu. Svarīgākais, ko nepieciešams iegaumēt, uzņemot perfekto selfiju, ir fons, apgaismojums un trešdaļas likums.

    Runājot par fonu, vērts atcerēties, ka arī objekti, kas atrodas kadra aizmugurē, lielā mērā ietekmē to, kā skatītāji uztvers uzņemto attēlu, tādēļ vienmēr vērts piedomāt pie tā, kādā telpā un uz kāda fona pašbilde tiks uzņemta.

    Arī apgaismojumam ir būtiska loma jebkurā fotogrāfijas žanrā, tostarp – selfijā, tādēļ vienmēr izvēlies vienmērīgu un acij tīkamu gaismu. Dabisku apgaismojumu un saules starus varēsi noķert, piemēram, fotografējot pie loga.

    Visbeidzot – nevar aizmirst par trešdaļas likumu – tas ir parocīgs kompozīcijas paņēmiens, kas ļauj uzņemt interesantākus fotoattēlus. Fotografējot sevi, iztēlojies iedomātu režģi un pozicionē sevi tā trešdaļā, novietojot seju attēla augšējā stūrī – tādējādi attēls liksies līdzsvarotāks un būs lielāka telpas un kustības sajūta.

    Rediģē attēlus neticamam rezultātam

    Attēlu rediģēšanas lietotnes var būt lielisks palīgs atmiņā paliekošu bilžu iegūšanai. Lai uzņemtās fotogrāfijas padarītu vēl interesantākas, iesakām izmantot attēlu rediģēšanas lietotni YouCam Perfect, kas ir ne vien vienkārša un ērta lietošanai, bet arī ietver plašas fotoattēlu rediģēšanas iespējas un videopamācības. Tāpat iecienīta ir lietotne VIMAGE, kas ļauj atdzīvināt fotoattēlus, pievienojot tiem papildu kustīgas kompozīcijas.

    Rūpējies par tālruņa kameras tīrību

    Svarīgs aspekts fotografējot ir ne vien prasmes vai radošās idejas, bet arī paša kameras objektīva tīrība. Dienas laikā mājās paveicam neskaitāmus darbus – strādājam, uzkopjam, gatavojam ēst, turklāt katra no šīm darbībām pamanās atstāt putekļus un pirkstu nospiedumus uz viedtālruņa korpusa un kameras objektīva. Netīrs objektīvs liedz izmantot pilno viedtālruņa kameras potenciālu, jo netīrumi izkliedē gaismu un neļauj uzņemt skaidrus, fokusētus attēlus. Objektīva tīrīšanai noderēs mikrošķiedras lupatiņa vai apģērba gabala stūris, taču jāuzmanās no raupjām auduma šķiedrām, kas to var saskrāpēt.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē