• Neesi svētku kūka! Indras Salcevičas padomi skaistām bildēm

    Fotografēšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Indra Salceviča
    Foto: Publicitātes foto
    Indra Salceviča
    Lai uzņemtu fotogrāfijas, kas cienīgas nonākt ne tikai «Instagram», bet arī gada labāko bilžu albumā, nepietiek ar skaistu kleitu vien. Iesaka stiliste Indra Salceviča.

    «Izskaties kā svētku eglīte!»

    Komentārs «Tu izskaties kā svētku eglīte» būs izcils kompliments, jo spīdīgi un mirdzoši audumi ir tā modes tendence, kas diktē savus noteikumus arī šosezon. Indra Salceviča mierīgam vakaram ģimenes lokā iesaka izvēlēties vienkāršu apģērbu, ko papildināt ar kādu mirdzošu akcentu, jo tas ļaus gaumīgi izcelties ģimenes kopbildēs, savukārt Vecgada ballītei draugu lokā var atļauties košas, pat neona krāsas un patiešām spīdīgu kleitu, kas palīdzēs justies pārliecinātai un spilgtai.

    Ja spīdīgie audumi nav pa prātam, Indra atgādina par vienmēr aktuālajiem klasiskajiem toņiem – melnu, baltu, sarkanu. Šīs krāsas nekad neiziet no modes, tāpēc derēs gan mierīgām Ziemassvētku vakariņām, gan Vecgada ballītei.

    Lai mirdz viss

    Svētku sezonai piestāv mirdzēt, tāpēc izskatu var droši papildināt ar tādiem aksesuāriem kā auskari, kaklarotas vai masīvas siksnas. Ja vēlies izcelties un sekot līdzi modes tendencēm, svētku tēlam piestāvēs matu lentas un stīpiņas, kas ne tikai palīdz izveidot atšķirīgu matu sakārtojumu, bet arī kalpo par lielisku koptēla akcentu. Matu lentu piedāvājums ir plašs, tāpēc to būs viegli pieskaņot pie izvēlētā apģērba.

    Koptēla odziņa var būt arī greznas zeķes vai zeķbikses. Ja izvēlētais svētku apģērbs ir bikses, tēlam piestāvēs interesantas zeķes ar tematikai atbilstošiem zīmējumiem. 

    Netēlo kūku dīvānā

    Kad apģērbs un aksesuāri ir saskaņoti, var iztēloties vēlamās fotogrāfijas ideju: izdomāt kompozīciju, savu pozu un mīmiku.

    Indra Salceviča aicina netēlot kūku dīvānā, bet tieši pretēji – iztaisnot muguru un justies brīvi.

    Fotogrāfijās svarīga ir stalta stāja un tai noteikti palīdzēs augstpapēžu kurpes. Svētku kopbildēs noteikti nevajadzētu arī slēpties aiz eglītes, vīra vai mēbeles: «Strādā ar savu ķermeni, sēdi ar izslietu muguru, izstiep kājas uz priekšu, taču nekļūsti par stīvu pieminekli – pozām jābūt elegantām, taču dabiskām.»

    Tāpat ir jāparūpējas par to, lai gaisma nekrīt tieši no augšas, jo tā uz sejas veidojas nevajadzīgas ēnas. Indra piebilst, ka, uzņemot pašbildi, zelta likums ir to uzņemt nedaudz no augšas, lai galarezultātā kadrā nav redzamas lielas nāsis un žoklis neizskatās smagnējs. Ieteicams arī nedaudz izstiept kaklu un zodu un dabiski smaidīt. «Lai bildēs izskatītos priecīgi, nesasprindzini lūpas un atbrīvo žokli, jo pretējā gadījumā šāda mīmika izskatās nikni,» skaidro stiliste.

    Iepazīsti kārtīgi sava telefona kameru

    Ziemassvētku fotogrāfijas pie eglītes vai svētku galda nereti tiek uzņemtas pustumsā vai sveču gaismā – tāpēc Indra iesaka ņemt talkā gudrajos telefonos jau iebūvētās papildiespējas, nevis paļauties uz bilžu apstrādi pēc tam. 

    Lai uzņemtu visas ģimenes kopbildi, Indra izmanto kameras platleņķa funkciju un iesaka to izmēģināt arī citiem. Tā kadrā ietilps ne tikai visi tuvinieki, bet arī svētku eglīte. Šo funkciju var izmantot kopā arī ar taimeri, lai beidzot fotogrāfijā būtu redzams arī tas cilvēks, kas mūždien paliek aizkadrā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē