• Kristīnes Stakenas stila noslēpumi

    Stils
    Ilze Anna Vītola
    24. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīne Stakena
    Foto: Matīss Markovskis
    Kristīne Stakena
    TV personību un producenti Kristīni Stakenu (Komarovsku) jūs neredzēsiet pareizā kostīmiņā vai vienkārša melnbaltā tērpa versijā. Kristīnes personība prasa aktīvu izpausmi arī ārējā tēlā – tie ir drosmīgi krāsu salikumi un akcenti un nerēķināšanās ar stila kanoniem.

    Uzdrīkstos

    Es nevaru sevi ielikt noteikta stila rāmī, jo ģērbjos atbilstoši konkrētās dienas izjūtām un man ir svarīgi, lai ārējais tēls spoguļo manu būtību. Ir sievietes, kas ikdienā valkā melnas bikses un baltu kreklu vai bītleni – ar to nevar nošaut greizi, tomēr šī izvēle ir ļoti vienkārša un neko nepastāsta par apģērba nēsātāju.

    Man patīk, ja cilvēki uzdrīkstas būt paši.

    Gan ikdienā, gan vadot pasākumus, jūtos labi, ja manā tēlā parādās kāda neordināra nepareizība. Piemēram, pie klasiska tērpa uzvelku dullas kurpes vai izvēlos kādus ļoti pamanāmus un dīvainus auskarus. 

    Lai dzīvo krāsas!

    Šosezon mani fascinē krāsas. Valkāju arī tādas toņu kombinācijas, kas citiem šķiet nesaderīgas. Piemēram, violetu ar zaļu vai sarkanu ar zaļu. Ziemā ļoti novērtēju biezus audumus. Šobrīd mans must have ir platas vilnas vai velveta bikses. Lindex un & Other Stories tādas esmu iegādājusies zaļā, violetā un baltā krāsā. Bikses kombinēju ar žaketēm, džemperiem vai interesantiem topiem.

    Atbrīvotības sajūtai

    Pirms pusgada uz skapja revīziju biju uzaicinājusi dizaineri Daci Krieviņu-Bakhmani, un viņa mani iedrošināja valkāt vīriešu džemperus un lielas oversize žaketes. Man ārkārtīgi patīk atbrīvotības sajūta, ko rada oversize apģērbs. Tagad manā garderobē ir arī lieli krekli, džemperi un jakas, kuras šķiet esam trīs reizes par lielu.

    Lai siluetā saglabātu sievišķību, platas bikses kombinēju ar piegulošāku topu vai platu džemperi, kuram izcelta vidukļa līnija. Ja izvēlos platas bikses ar oversize žaketi, zem tās velku augumam piekļāvīgu seksīgu topu ar dziļu dekoltē. 

    Bāzei jābūt!

    Ir svarīgi iegādāties dažas bāzes lietas, kuras viegli kombinēt ar citiem apģērbiem. Šosezon man tāda ir silta G-Star jaka tumšā tonī un masīvi Cos zābaki, kas labi izskatās gan ar svārkiem, gan šaurām un platām biksēm.

    Taču, tā kā man patīk krāsas, tad manā garderobē ir arī silta koši violeta un koši zila āra jaka, ko var kombinēt kā ar biksēm, tā svārkiem.

    Svarīgākais akcents – apavi

    Manā garderobē ir gan masīvi platformas zābaki ikdienai, gan arī ļoti ekstravaganti un sievišķīgi zābaki – no mākslīgās čūskādas, ar leoparda rakstu, violetā, baltā un pat rozā krāsā ar dimantiņiem. Šādi apavi kopējo tēlu padara ekstravagantu. Var saģērbties viscaur melnā, bet, pievelkot košus zābakus, tēls atdzīvosies. Arī kurpes man ir dažnedažādās krāsās un visbiežāk ar vidēji augstu papēdi.

    Soma kā investīcija

    Atšķirībā no daudzām citām sievietēm man nav nevienas lielas melnas ādas somas, jo man nav it nekādas vajadzības pēc tādas. Manas somas ir vidēja izmēra un visās iespējamās krāsās! Jaunākā ir no zīmola Twinset, man ļoti patīk arī zīmoli Karl Lagerfeld un Furla.

    Soma man ir kā investīcija.

    Drēbes, kuras kādu gadu neesmu vilkusi, ziedoju labdarībai, bet somas gan paturu sev un citiem neatdodu.

    Man patīk rotāties

    No mājas nespēju iziet bez auskariem – tie ir neatņemama mana tēla sastāvdaļa. Ikdienā nēsāju palielus zelta riņķus, bet uz pasākumiem man patīk ausīs ielikt trakus akcenta auskarus, visbiežāk tā ir interesanta bižutērija. Auskarus man nereti dāvina draudzenes, sakot: «Neviena cita tādus nevar valkāt, bet tev piestāvēs!»

    Ikdienā nēsāju arī zelta pulksteni, smalku zelta ķēdīti un nelielu zelta gredzentiņu. Rotāties man patīk!

    Esi drosmīga!                       

    Vienīgais padoms, ko stila jautājumos mēdzu dot citām sievietēm, ir šāds: esi drosmīga un neprasi padomu draudzenēm! Piemēram, manas draudzenes, kad kopā staigājam pa veikaliem, par manis izvēlētajām lietām bieži saka: «Kādas šausmas, tas ne pēc kā neizskatās!» Bet es tik un tā pērku, valkāju šīs drēbes un tajās jūtos labi. Un arī apkārtējie atzīst: «Tev patiešām piestāv!» Tāpēc ļaujos sava stila izpausmēm, un, pat ja kādreiz gadās uzvilkt ko patiesi jocīgu, pasmejos par sevi un eju vien tālāk paceltu galvu!

    Mīļākie zīmoli un veikali

    Kad esmu ārzemēs, iepērkos autletos. Īpaši man patīk Pradas apavi. Visu apģērbu var nopirkt kādā vienkāršā veikalā, teiksim, H&M, bet uzvelc savas brīnišķīgās Pradas kedas, un tu izskatīsies fantastiski. Ļoti kvalitatīvi ir arī Dolche&Gabbana un Karl Lagerfeld apavi un apģērbs. Drosmīgus apavus iegādājos no Liu Jo.

    Viens no maniem mīļākajiem veikaliem ir & Other Stories – tur pirktās bikses un džemperus var valkāt trīs četrus gadus, un tie turpina labi izskatīties. Šeit iesaku iegādāties arī apavus un apakšveļu.

    Cos ir brīnišķīgi baltie T krekli, tie, arī bieži mazgājot, nezaudē formu un krāsu. Novērtēju šī zīmola skaidrās, taisnās apģērba līnijas.

    Šosezon mani patīkami pārsteidz Lindex – ar apģērba košajām krāsām un kvalitatīvajiem audumiem.

    Savukārt lietas sportam pērku no zīmoliem Adidas un Nike. Bet aktīvai atpūtai drēbes iegādājos no Helly Hansen. Tās kalpo gadiem.

    Jauki mājas apģērbi ir Oysho un arī pašmāju zīmolam Hebe, kam ir absolūti brīnišķīgi mīksti samta treniņtērpi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē