• No amata gāzta Rīgas mēra vietniece Anna Vladova

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (Saskaņa) ceturtdien, 16. janvārī, ārkārtas sēdē zaudēja savu amatu, par viņas gāšanu balsojot arī vairākiem valdošajā koalīcijā esošās Gods kalpot Rīgai (GKR) deputātiem.

    Par Vladovas atstādināšanu nobalsoja 31 opozīcijas partiju pārstāvis – deputāti no Vienotības, Latvijas attīstībai, Jaunās konservatīvās partijas, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī Neatkarīgo deputātu frakcijas.

    Tāpat par atstādināšanu balsoja daļa GKR deputātu, jo, tā kā Saskaņa neatsauca savus parakstus par mēra Oļega Burova (GKR) noņemšanu no amata, frakcijai šajā jautājumā bija «brīvais balsojums».

    «Pret» balsoja partija Saskaņa, deputātu bloks Rīgai un daļa no GKR, kopumā savācot 21 balsis. Pieci deputāti balsojumā atturējās.

    Jau ziņots, ka sēde tika sasaukta pēc opozīcijas pārstāvju ierosinājuma. Kā aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis, paraksti par Vladovas atstādināšanu opozīcijai bija sagatavoti vēl tad, kad koalīcijas stabilitāte šķobījās iepriekšējā reizē un tagad «eļļu ugunij pielējis» jaunais koalīcijas nesaskaņu vilnis. 

    «Mēs redzam Saskaņas un bloka Rīgai darbības, Nila Ušakova paziņojumus, un ir skaidrs, ka viņiem iekšienē viss brūk. Opozīcija uzskata, ka arī vicemēriem savi krēsli ir jāzaudē,» sacīja Locis.

    Aizvadītajā nedēļā partijas Saskaņa un deputātu bloka Rīgai politiķi paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Rīgas mēra Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties. Partneri iesnieguši parakstus par Burova atstādināšanu. 

    GKR savukārt uzsvērusi, ka neplāno piekrist koalīcijas partneru piedāvājumam un nebalsos par Rīgas domes priekšsēdētāja nomaiņu, bet gan aicinās partnerus atkārtoti sēsties pie sarunu galda un mēģināt domstarpības atrisināt.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē