• Dvēseļu putenis tomēr necīnīsies par Oskaru

    Kino un TV
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    15. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Birkenfelds
    Latvijas filma Dvēseļu putenis nav iekļuvusi to piecu nominantu sastāvā, kas cīnīsies par Oskaru kategorijā Labākā oriģinālmūzika, liecina ASV Kinoakadēmijas sniegtā informācija.

    Finālā iekļuva oriģinālmūzika filmām Da 5 Bloods (režisors Spaiks Lī), Mank (režisors Deivids Finčers), Minari (režisors Lī Aizeks Čangs), News of the World (režisors Pols Grīngrass) un Soul (Pīts Dokerts).

    Jau ziņojām, ka filmas Dvēseļu putenis oriģinālmūzika, kuras autore ir Lolita Ritmanis, izturēja pirmo atlases kārtu un tika iekļauta to 15 kompozīciju sarakstā, kas turpināja cīņu par Oskara balvu. Līdz ar to pirmo reizi Latvijas kino vēsturē Latvijas filma iekļuva Oskara pusfinālā.

    Dvēseļu puteni Latvija izvirzīja kā pretendenti uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Labākā ārzemju filma (Best International Feature Film), taču šajā kategorijā Latvijas filma atlasi uz nākamo kārtu neizturēja. 

    Latvijas studiju pieteikumus vērtēja Nacionālā Kino centra pieaicinātu ekspertu komisija. Ekspertu izvērtēšanai tika pieteiktas trīs pilnmetrāžas spēlfilmas – tieši tās pašas, kas 2020. gadā bija nominētas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps kā gada labākās spēlfilmas, – Jevgeņija Paškēviča Ko zina Klusā Gerda, Viestura Kairiša Pilsēta pie upes un Dzintara Dreiberga Dvēseļu putenis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē