• 2021. gada atslodzes dienas

    Atslodzes dienas
    Kaija Zemberga
    Ievas Stāsti
    Ievas Stāsti
    3. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Katrā fāžu maiņā – augot, briestot un dilstot – mēness ietekmē cilvēka pašsajūtu, emocionālo noskaņojumu, ieradumus, adaptēšanās spējas, veselību. Organisms sevišķi jutīgi reaģē pilnmēnesī un jaunā mēnesī, tāpēc šajā laikā ieteicams atturēties no bagātīgas maltītes 12 stundas pirms un 12 stundas pēc fāzes maiņas.

    JAUNS MĒNESS: enerģija samazinās, vājinās imunitāte, organisma sistēmu darbība palēninās, toties paātrinās vielmaiņa un no organisma aktīvi tiek izvadītas kaitīgās vielas. Piemērots laiks diētai, organisma attīrīšanas praksēm. Uzturā vairāk jālieto augļi, dārzeņi. Tā kā samazinās šķidruma daudzums organismā, daudz jādzer ūdens, zāļu tējas. Badoties ieteicams jau trīs dienas pirms jaunmēness fāzes.

    AUGOŠS MĒNESS: organisms uzkrāj enerģiju, kļūst spēcīgāks, vairojas darbaspējas. Šajā periodā dienišķā maize vieglāk pārtop liekajā svarā, tāpēc vēlams ievērot mērenību uzturā. Sākt īpašas novājēšanas diētas nav jēgas.

    PILNMĒNESS: cilvēks ir enerģijas pārpilns, sasniedz fiziskās aktivitātes maksimumu. Vielmaiņa notiek gausāk, tāpēc šajā fāzē organismā uzkrājas tauki. Pilnmēnesī bada sajūta īpaši izteikta, organisms ir īpaši uzņēmīgs pret ēdienu, un tāpēc pieaug risks pieņemties svarā. Vēlams ievērot atslodzi, vairāk dzert ūdeni, zāļu tējas, sulas, lietot augļus. Badoties ieteicams trīs dienas pirms pilnmēness.

    DILSTOŠS MĒNESS: organisms aktīvi izlieto uzņemtos krājumus, izvada no organisma šlakvielas un visu kaitīgo, tāpēc viegli cīnīties ar lieko svaru. Var ievērot atslodzes dienas vai sākt diētu, jo šajā laikā visātrāk var sasniegt vēlamo rezultātu. Kad mēness ir Lauvā, Strēlniekā un Ūdensvīrā, vēlama ābolu kūre, var dzert ābolu sulu. Kad dilstošs mēness valda Jaunavā, ieteicama kefīra un biezpiena diētu, savukārt, mēnesim atrodoties Auna un Svaru zīmē, taukus palīdzēs sadedzināt rīsu (bez sāls) diēta.

    • Vielmaiņas un veselības uzlabošanai ieteicams gavēt arī 11. mēness diennaktī (MD).
    • Īsāku atslodzes laiku – sešas stundas pirms un sešas stundas pēc – var ievērot arī augoša un dilstoša mēness fāžu maiņā.
    • Apvaldīt apetīti visgrūtāk ir brīvdienās, tāpēc jau laikus ieplāno šajā dienā aktivitātes. Stress un bezdarbība bieži vien rosina apetīti.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē