• Lai ziemas prieki nebeidzas ar slimnīcas apmeklējumu. Ārstu ieteikumi

    Mans Mazais
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. janvāris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lai gan ziemā traumu var gūt ejot pa apledojušu ietvi vai slidenu ceļu, parasti ziemas traumas saistītas ar ziemas sporta veidiem. Tāpēc pirms doties ar mazo ārā, nodrošināties ar lietām, kas palīdz izsargāties no traumām.

    Lai slēpošana, vizināšanās ar ragaviņām, slidošana vai vienkārši atpūta uz kalniņa, nebeigtos ar asarām un traumām, Bērnu slimnīcas speciālisti iesaka lietas, kas palīdz izsargāties no nepatīkamiem piedzīvojumiem:

    • bērnam neatkarīgi no vecuma un izvēlētā sporta veida galvā jābūt aizsargķiverei, kas mazo pasargās no galvas traumām. Galvas ķiveres un aizsargi nepieciešami arī braucot ar sniega dēļiem vai slidojot, tie palīdzēs izsargāties no traumām arī reizēs, kad bērns devies pavizināties ar ragaviņām uz savu piemājas kalniņu.
    • nepieciešami ir arī roku un kāju aizsargi, piemēram, plaukstu, elkoņu, ceļu sargi. Tie pasargās bērnu no izmežģījumiem un lūzumiem. Arī, ja bērns slēpojot vai slidojot nokritīs un lauzīs roku, lūzums nebūs tik smags un komplicēts, kā sportojot bez aizsargiem.
    • Par drošību nevajadzētu aizmirst arī atpūtas bāzēs un publiskajās slēpošanas trasēs, jo daudzi pieaugušie un arī lielākie bērni ne vienmēr ievēro drošas braukšanas nosacījumus. Biežāk grēko publiskās slidotavas, kurās nav iespējams iznomāt ne ķiveres, ne roku/kāju sargus. Tāpēc dodoties uz slidotavām drošības piederumus ieteicams paņemt līdzi no mājām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē