• Tiek plānots dubultot fotoradaru skaitu — tas izmaksās teju 5 miljonus eiro

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Čīka / LETA
    Šobrīd braucēju ātrumu Latvijā uzrauga jau 100 stacionārie fotoradari. Tiek lēsts, ka nākamajos gados šis skaits varētu tikt dubultots – daļa no radariem būs mulāžas. Šī projekta īstenošana varētu izmaksāt teju piecus miljonus eiro.

    LNT ziņām atklāja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs, fotoradaru pamatmērķis ir mazināt bojāgājušo skaitu melnajos punktos. Viņš atklāj, ka pēdējo trīs gadu laikā rezultāti šajā jomā ievērojami uzlabojušies, tāpēc tapis plāns dubultot fotoradaru skaitu.

    Paredzams, ka tiks iegādās 50 jaunas radaru iekārtas un arī 50 to mulāžas. Tās līdz šim Latvijā nav izmantotas, bet citu valstu pieredze liecina, ka arī mulāžas ir efektīvas, norāda Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

    CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs norāda, ka mērķis nav sodīt katru pārkāpēju.

    «Mēs esam pilnīgi par to, ka to vajag darīt. Tad ir iespēja manevrēt ar šīm iekārtām. Laika periodā vienā vietā kontrolēt ātrumu, laika periodā otrā vietā kontrolēt. Jo nav jau mērķis katru vadītāju noķert un sodīt. Ir mērķis kopējo plūsmu padarīt lēnāku un satiksmes situāciju uzlabot Latvijā. Un tie ir tie līdzekļi, ar kuriem to var izdarīt,» stāsta Golubevs.

    Tiek ziņots, ka jaunos radarus plānots sākt iegādāties 2021. gadā. Projektu iecerēts īstenot trīs gadu laikā, un tas kopumā izmaksātu gandrīz piecus miljonus eiro. Šie izdevumi tiks segti no CSDD ieņēmumiem, nevis valsts budžeta – tātad ierīces tiks pirktas par naudu, kas iekasēta no autobraucēju apmaksātajiem sodu protokoliem.

    Jāatzīmē, ka ātruma fiksēšana nebūs vienīgā fotoradaru funkcija. Automātiskās ierīces varēs aprīkot tā, lai tās fiksētu braukšanas vidējo ātrumu un kontrolētu, vai ir samaksāta autoceļu lietošanas nodeva un tiek ievēroti luksofora signāli.

    Valdība par šo projektu lems jūlija vidū.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē