• Kā izvēlēties vislabāko auto nomas firmu?

    Jautājumi & atbildes
    22. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auto Bild

    Jautājums

    Šīs vasaras beigās ar ģimeni vēlamies lidot uz Itāliju, Marke apgabalu. Nekad neesmu īrējis auto un nezinu, vai spēšu visu pareizi izdarīt. Internetā esmu lasījis daudz sliktu atsauksmju par īres kantoriem. Kuru no visiem labāk izvēlēties, un kur meklēt zemāko cenu? Esmu atradis dažas firmas, kas piedāvā īrēt auto pat par 10 eiro dienā. Priecāšos par jebkuru viedokli un palīdzību.

    Atbilde

    Piedāvājumu meklēšanai varam ieteikt ārzemēs populāras vietnes - www.rentalcars.com; www.skyscanner.net un www.expedia.com. Tāpat kā ar citām lietām dzīvē – lētākais reti kad ir labākais. Pirms veikt savu izvēli, rūpīgi jāiepazīstas ar līguma nosacījumiem. Jāpārbauda, vai automašīnai ir ierobežota nobraucamā distance, kas piedāvājumu padarīs būtiski lētāku. Vēl jāņem vērā, ka, pirmkārt, retos gadījumos izdosies norēķināties ar debetkarti. Lielākoties tiek pieprasīta kredītkarte, un šī fakta nezināšanas dēļ pie nomas lodziņa var palikt ar garu degunu, jo skaidra nauda arī netiek pieņemta. Otrkārt, iepriekš jānoskaidro drošības naudas apmērs.

    Atkarībā no auto īres kompānijas, spēkrata klases un potenciālā nomātāja stāža, drošības nauda var būt no 200 līdz pat 1800 eiro.

    Lai no jūsu konta netiktu rezervēta ievērojama daļa ceļojuma budžeta, iesakām jau laikus internetā iepazīties ar nomas noteikumiem. Nereti var vadīties pēc formulas, jo lētāka auto noma, jo lielāks depozīts tiks rezervēts, – tāpēc vislabāk ir atrast vidusceļu. Ņemot vērā dienvidnieku braukšanas kultūru, auto apdrošināšana šajos reģionos būs svarīgāka nekā mierīgajā Skandināvijā. Pilnvērtīga visu risku apdrošināšana var izmaksāt tikpat, cik maksās auto īre uz vairākām dienām,– taču bez apdrošināšanas pamatīgi riskēsiet.

    Saņemot auto, no fotografējiet to un veltiet pāris minūtes tā pārbaudei, tādejādi neuzņemoties atbildību par bojājumiem, kas nav atzīmēti nomas protokolā. Tiklīdz uz auto tiks konstatēts kāds bojājums vai mazākā švīka, par rezervētās drošība snaudas atgūšanu būs jāpacīnās, it īpaši, ja konkrētajam nomniekam nav filiāle Latvijā, kas komunikācijas procesu varētu atvieglot. Jebkurš līguma punktu pārkāpums var dārgi maksāt, un par dažu noteikumu eksistenci varat pat neiedomāties. Piemēram, esam pamanījuši, ka dažos auto nomas līgumos iekļauts punkts, kas aizliedz ar auto nobraukt no asfalta seguma. Tāpat jāievēro auto tīrība un degvielas bākas līmenis.

    Nododot auto ar netīru virsbūvi vai salonu, kompānija var piemērot mazgāšanas izdevumus, kas var būt pat pāris simti eiro.

    Ja aizmirsīsiet uzpildīt bāku līdz sākotnējam līmenim, piemērotā soda nauda par katru litru var būt pieckārt augstāka nekā tuvējā DUS. Pieredze liecina, ka pat nepārkāpjot nevienu noteikumu, mazāk zināmas kompānijas var vilcināties ar depozīta atdošanu, dažkārt aizbildinoties ar dažādām banku kļūmēm, vai meklējot jebkādu iemeslu, kā naudu paturēt sev. Svarīgi atcerēties, ka, rezervējot auto, jūs rezervēsiet nevis konkrēto modeli, bet gan tā klasi.

    Piemēram, izvēloties Opel Astra, var gadīties, ka saņemsiet Honda Civic, Renault Megane, Mazda 3, Ford Focus vai citu modeli, kas tobrīd ir brīvs. Dažkārt izdevīgāk ir ņemt pēc iespējas mazāku klasi. Ja nomas kompānijai nebūs šāda segmenta auto pieejams, kompānijas pienākums ir jums izsniegt klasi augstāku auto par to pašu cenu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē