• Hamiltons uzvar Meksikas Grand Prix un tikpat kā nodrošina sesto čempiontitulu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    27. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Newsamed
    Lielbritānijas pilots Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas svētdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18.posmā – Meksikas Grand Prix – , tikpat kā nodrošinot savu sesto čempiontitulu.

    No pirmās starta rindas svētdien startēja abi Ferrari piloti Šarls Leklērs un Sebastjans Fetels, kuri savas pozīcijas noturēja. Tikmēr Hamiltons pirmajos līkumos sadūrās ar Red Bull pilotu Maksu Verstapenu, kuram septītajā aplī plīsa riepa, kas nīderlandietim lika atkāpties uz pēdējo vietu.

    Sacīkšu turpinājumā Hamiltons, Fetels un Botass izmantoja viena pitstopa stratēģiju, kas viņiem deva vietas uz goda pjedestāla.

    Savukārt Leklēram boksu divi apmeklējumi maksāja vietu pirmajā trijniekā. 

    Hamiltons par līderi kļuva pēc 45 apļa, kad Leklērs otro reizi devās boksos pēc jaunām riepām, un nosargāja pirmo vietu līdz finišam. Otro vietu izcīnīja Fetels, bet trešais bija Botass.

    Leklērs samierinājās ar ceturto vietu, piektais bija Aleksandrs Albons, bet pirmo sešinieku noslēdza viņa komandas biedrs Verstapens. Septītais bija mājinieku favorīts Serhio Peress (Racing Point), astotais finišēja Daniels Rikjardo (Renault), bet pirmā desmitnieka beigās bija abi Toro Ross piloti Daniila Kvjats un Pjērs Gaslī. Kvjatam gan vēlāk tika piespriests sods par sadursmes izraisīšanu, kā dēļ viņš atkāpās uz 11.vietu, bet desmitniekā iekļuva Niko Hilkenbergs (Renault).

    Hamiltonam šī bija desmitā uzvara sezonā un 83. karjerā. Savukārt Mercedes kā konstruktors izcīnījis 100 uzvaras.

    Lai nodrošinātu titulu, Hamiltonam šodien bija jāiekrāj par 14 punktiem vairāk nekā viņa komandas biedram Valteri Botasam. Hamiltons par uzvaru tika pie 25 punktiem, bet Botass par trešo vietu guva 15 punktus, līdz ar to titula nodrošināšanai britam nākamajā etapā pietiks ar vietu pirmajā astotniekā.

    Nākamais posms pēc nedēļas notiks Ostinā, ASV.

    Kopvērtējumā pēc 18 posmiem līderis ar 363 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 289 punktiem seko Botass. Tālāk ar 236 punktiem ir Leklērs, 230 punktus guvis Fetels, bet piektais ar 220 punktiem ir Verstapens.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē