• Garijs Rožkalns pēc pārciestās operācijas jau drīzumā cer atgriezties trasē

    Motosports
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Garijs Rožkalns (nr.30)
    Foto: Publicitātes foto
    Garijs Rožkalns (nr.30)
    Latvijas motošosejas braucējam Garijam Rožkalnam padevies lielisks sezonas starts, kur latviešu sportists Vācijas čempionāta Pro Superstock kausa sacensībās izcīnīja divas trešās vietas, taču lielisko rezultātu aizēnoja kritiens un trauma.

    28 gadus vecais Garijs Rožkalns, kurš savas motošosejas karjeras laikā ir jau kļuvis par trīskārtējo Baltijas un divkārtējo Latvijas čempionu, kā arī vienu reizi tituls tika izcīnīts Krievijā, šogad nolēmis atgriezties motošosejā, lai startētu spēcīgajā Vācijas čempionātā jaudīgajā Pro Superstock klasē.

    Pirmā posma pirmajā kvalifikācijā, uzlabojot savu sniegumu, tika sasniegta augstā trešā vieta.Otra kvalifikācija nebija diez ko veiksmīga, jo tika uzrādīts 12.ātrākais laiks, bet, saliekot kopā pirmo un otro kvalifikāciju, sportistam bija augstā 4. vieta. Diemžēl sacensību starts bija diezgan neveiksmīgs, jo nācās zaudēt vairākas pozīcijas, taču Rožkalns nepadevās un pēc spraigām cīņām, veicot vairākas apdzīšanas, finišā aizcīnījās līdz 3.vietai! “Šī trešā vieta ir ļoti labs rezultāts, jo konkurenti ir ļoti spēcīgi. Paldies visiem par atbalstu,” pēc pirmā brauciena teica Garijs Rožkalns.

    Diemžēl otrajā sacīkstē Rožkalns piedzīvoju kritienu, kā rezultātā sacīkstes tika apturētas. Taču, neskatoties uz to, mūsu sportists tika klasificēts trešajā vietā, jo brīdī, kad sacīkstes tika apturētas, sportisti jau bija nobraukuši noteikto apļu skaitu, tāpēc, ja sacīkstes vairs netiek atsāktas, tad vērā tiek ņemts iepriekšējais veiktais pilnais aplis, kurā Rožkalns bija trešais, piekāpjoties vien diviem BMW rūpnīcas komandas braucējiem. Pēc kritiena Garijs tika nogādāts slimnīcā, kur sportistam konstatēja atslēgas kaula lūzumu. Pēc sacensībām sportists devās uz Rīgu, kur pagājušās nedēļas beigās viņam tika veikta veiksmīga operācija.

    "Operācija aizritēja veiksmīgi – dakteri man ielika plāksni, kas tika saskrūvēta ar trīs skrūvēm. Dakteru prognozes, kad varētu atgriezties trasē, ir piecas līdz sešas nedēļas, taču pats darīšu visu iespējamo, lai tas notiktu pēc iespējas ātrāk. Ļoti gribas startēt jau nākamajā posmā, kas notiks jūlija sākumā, taču redzēsim, kā viss izvērtīsies. Jāsaka, ka kritiens atstāja sekas ne tikai uz veselību, bet arī uz tehniku, kas ir cietusi. Līdz ar to šobrīd, lai pilnvērtīgi varētu atgriezties trasē un doties cīņā par augstākajiem rezultātiem, man ir nepieciešami papildus līdzekļi, tāpēc šobrīd aktīvi meklēju sponsorus, kuri varētu palīdzēt un atbalstīt mani šajā ne visai vieglajā situācijā. Ja kāds var un grib palīdzēt, droši rakstiet un ziņojiet. Katrs atbalsts būs no liela svara, jo jūtu, ka kopā mēs šogad varam paveikt lielas lietas,” tā Garijs Rožkalns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē