• Honda paziņo par aiziešanu no F1

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    2. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Scuderia Alpha Tauri Honda
    Foto: Red Bull
    Scuderia Alpha Tauri Honda
    Japānas autoražotāji Honda pārtrauks dzinēju piegādi F1 pēc 2021. gada sezonas, paziņojusi kompānija.

    Honda F1 atgriezās 2015. gadā pēc ilgāka pārtraukuma un uzsāka sadarbību ar vairākām komandām.  Ar kompānijas dzinējiem aprīkotās Red Bull Racing un Scuderia Alpha Tauri formulas iepriekšējā sezonā izcīnīja trīs Grand Prix posmu uzvaras un jau divas šosezon, sasniedzot Honda noteikto mērķi – uzvarēt F1 sacensībās.

    Taču, pielāgojoties automobiļu industrijas pārmaiņām, Honda izvirzījusi sev uzdevumu  līdz 2050. gadam sasniegt CO2 neitralitāti, un tam tiks veltīti visi kompānijas spēki un līdzekļi, teikts izplatītajā paziņojumā.

    “Lai sasniegto šo mērķi, Honda nepieciešams visus savus korporatīvos resursus novirzīt nākotnes spēka agregātu un enerģētisko tehnoloģiju izpētei un izstrādei, ieskaitot degvielas šūnu auto (FCV) un EV akumulatorus, kas būs oglekļbrīvo tehnoloģiju pamats. Tā ietvaros šā gada aprīlī Honda izveidoja jaunu izpētes centru. Honda šajā darbā pie dzinējiem un enerģijas tehnoloģijām izmantos arī F1 iegūtos datus un visu uzmanību turpmāk veltīs CO2 neitralitātes realizācijai. Līdz ar to Honda pieņēma lēmumu noslēgt savu dalību F1, ” teikts paziņojumā.

    F1 slavas zenītā Honda bija pagājušā gadsmta 80. un 90. gados, kad ieguva sešus Konstruktoru kausus – divus ar Williams komandu un četrus ar McLaren – un piecus individuālos F1 čempionu titulus. Kopumā izcīnītas 77 Grand Prix posmu uzvaras un 79 pole position. Nesenākā uzvara bija 2020. gada sezonā, kad Pjērs Gaslī (Scuderia Alpha Tauri) negaidīti triumfēja Itālijas Grand Prix posmā Mudžello trasē.

    F1 čempionātā Honda iesaistījās 1964. gada un piedalījušies tajā gan kā dalībnieks, gan kā diznēju piegādātājs un konstruktors. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē