• Goodyear radījis īpašas konceptriepas jaunajam Citroën 19_19

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ©Citroën
    Savā 100. gadadienā Citroën prezentējis autonomo elektroautomobili Citroën 19_19 Concept, kas apvieno ekskluzivitāti, komfortu un privātumu. Savukārt, Goodyear papildina šī unikālā automobiļa komfortu un viedo sniegumu ar īpaši liela izmēra un estētiski tieši 19_19 Concept piemērotām konceptriepām C100.

    “Konceptriepas Goodyear C100 ir īpaši izstrādātas automobilim Citroën 19_19 Concept,” saka Goodyear Eiropas Patērētāju segmenta riepu mārketinga vadītājs Maiks Ritokoskis (Mike Rytokoski). “Atbalstot autonomo automobili, tajās izmantotas tehnoloģijas, kas nodrošina maksimālu komfortu un efektivitāti elektromobilitātei un viedajām iespējām.”

    Konceptriepām ir vairākas inovatīvas funkcijas:

    • “Augsta un šaura” riepas proporcija

    Riepu diametrs ir gandrīz viens metrs, salīdzinājumam  — vidēji riepām tas ir 60 cm. Lielais diametrs nodrošinās efektivitāti, komfortu un vairākus snieguma uzlabojumus, piemēram, mazāku rites pretestību, kas palielinās energoefektivitāti un Citroën 19_19 Concept nobraukto kilometrāžu, kā arī uzlabotu vadāmību un sniegumu uz slapja ceļa seguma.

    • Individuāli veidots protektora zīmējums

    C100 riepām dabas iedvesmotais protektora dizains nodrošina gan komfortu, gan uzlabotu vadāmību. Riepu protektorā ir gandrīz par 100 blokiem vairāk nekā vidēji riepā, tāpēc tā spēj nodrošināt ievērojami klusāku pārvietošanos, kas ir ārkārtīgi svarīgi komfortabla brauciena nodrošināšanai ar elektroautomobili. Riepu protektora izstrādei iedvesmu ir sniedzis dabīgs sūklis. Adaptīvais protektors, kas sausumā kļūst cietāks un mitrumā  — mīkstāks, uzlabo transportlīdzekļa vadāmību, saķeri ar ceļa segumu un bremzēšanu dažādos apstākļos.

    • Inteliģence un savienojamība

    Konceptriepas C100 ir izstrādātas, lai izmantotu moderno sensoru tehnoloģiju. Tās spēs novērtēt laikapstākļus un ceļa segumu, kā arī sazināties ar Citroën 19_19 Concept autonomo vadības sistēmu, tā uzlabojot braukšanas sniegumu. Tajās ir izmantota arī uzlabotā aktīvā nodiluma tehnoloģija, kas novērtē riepas stāvokli, ļaujot proaktīvi veikt profilaktisku riepu apkopi.

    Lai gan riepas ir pilnībā konceptuālas, dažas no funkcijām Goodyear izmanto jau patlaban, piemēram, “augsto un šauro” riepas proporciju, bet inteliģentās riepas iespējas ir izstrādes procesā.

    Citroën ir mobilitātes pionieris, kas jau kopš uzņēmuma pirmsākumiem ir izstrādājis ikoniskus automobiļus un satriecošas jaunas tehnoloģijas. Laikā, kad uzņēmums svin savu 100. gadadienu, Goodyear ir pagodināts būt par Citroën partneri un kopā ierakstīt vēl vienu nodaļu mobilitātes nākotnē,” saka M. Ritokoskis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē