• Kā nenopirkt auto «frankenšteinu»?

    Praktiski padomi
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai gan daudzās valstīs pastāv bezmaksas publiskās datu bāzes, kur iespējams pārbaudīt lietoto automašīnu vēsturi, tostarp odometra rādītājus, notikušās avārijas u.c., iedzīvotāji tās izmanto samērā kūtri, uzticoties pārdevējiem, kas ne vienmēr ir patiesi informācijas nodošanā. Lai neiegādātos auto «frankenšteinu», bet gan kvalitatīvu un uzticamu spēkratu, iesakām ņemt vērā piecus ieteikumus, ko sagatavojis AS «Longo Group» valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps.

     

    Cilvēki savas automašīnas izvēlas pēc dažādiem kritērijiem, tostarp tehniskajiem parametriem, tādiem kā motora tilpums, ekonomiskajiem aspektiem jeb cik maksā iegāde un cik savukārt ekspluatācija, markas, krāsas utt. Ņemot vērā to, ka pašreiz valda princips «laiks ir nauda», diez vai, meklējot savu īsto spēkratu, pircējs ir gatavs apskatīt un pārbaudīt vairākus desmitus automašīnu, lai izvēlētos sev vispiemērotāko un tīkamāko, jo īpaši, ja tās atrodas atšķirīgās vietās, kur nu vēl dažādās valstīs.

    No kurienes auto?

    Bieži vien dažādos sludinājumos par priekšrocību tiek uzskatīts tas, ka auto tikko ievests no kādas Eiropas valsts, un Latvijā būs pirmā reģistrācija. Tas šķiet vilinoši, taču var radīt arī problēmas, ja netiek veikts mājas darbs – padziļināta izpēte. To iespējams ātri un ērti izdarīt, izmantojot publiskās bezmaksas datu bāzēs, kas pieejamas lielākajā daļā kaimiņvalstu.

    Esam dzirdējuši, ka ir «darboņi», kas šo piedāvā kā maksas pakalpojumu, taču visbiežāk šo datu bāžu izmantošana ir ļoti ērta, ātra un neprasa papildu resursus. Šādu pieeju iespējams realizēt arī par vietējā tirgū jau esošām automašīnām, ieejot vietnē csdd.lv.

    Savukārt, lai mēs saviem klientiem nodrošinātu augstu kvalitāti un apmierinātību, esam vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas izveidojis birojus Nīderlandē un Beļģijā, sadarbojoties ar vairākiem simtiem partneru. Tieši tādēļ varam pārbaudīt lielu skaitu automašīnu un atrast vispiemērotāko piedāvājumu katra gaumei.

    Izsole vai sadarbības partneris?

    Līdzīgi kā Latvijā, arī citās Eiropas valstīs tiek rīkotas auto izsoles, kur tas, kurš sola vairāk, iegūst spēkratu savā īpašumā. Lai gan mēdz būt gadījumi, kad izsolītais auto ir labas kvalitātes, mēs šādu pieeju neizmantojam, jo nav iespējams pirms izsoles to pārbaudīt un veikt nepieciešamo diagnostiku. Gadiem strādājot  nozarē esam pārliecinājušies, ka tieši sadarbības partneri ir tie, kuri var atrast un nodrošināt Baltijas un Polijas tirgu ar labiem un piemērotiem spēkratiem par pieņemamām cenām un atbilstoši visām prasībām.

    Iespēja atrādīt speciālistam

    Viens no veidiem, kā noskaidrot papildu informāciju par lietotu auto, ir vēršanās pie speciālista, lai pārbaudītu, kāds ir tā tehniskais stāvoklis. Gadījumā, ja pārdevējs nepiekrīt šādam piedāvājumam, tas vien jau rada aizdomas par to, ka varētu būt kādas problēmas. Esmu dzirdējis, ka visbiežāk šādas situācijas ir tad, ka spēkrats tiek pirkts no privātpersonām, bet gadās arī uzņēmumi, kuri nav atsaucīgi, kas nozīmē, ka spēkratam var būt kādi slēptie defekti, kas sākotnēji nav redzami, bet ekspluatācijas laikā noteikti agrāk vai vēlāk parādīsies.

    Mēs šādai speciālista apskatei nekad neiebilstam, jo pirms auto nonāk tirdzniecībā, tas tiek rūpīgi pārbaudīts – veicam gan diagnostiku, gan arī interjera un eksterjera pārbaudi.  

    Garantija

    Vēl viens rādītājs tam, ka automašīna ir labā tehniskā stāvoklī ir garantija. Uzņēmums nekad nepiedāvās pārdošanā auto, kuram ir «tīts» odometrs vai arī tādu, kas bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumos, jo nevēlamies sabojāt savu reputāciju. Klientiem, kuri vēlas piedāvājam garantiju, ko iespējams pagarināt līdz trīs gadiem, kas ir sava veida pierādījums tam, ka pārdotais auto ir pārbaudīts un kvalitatīvs.

    Lai gan publiskajā telpā ir daudz sūdzību par lietotajām automašīnām un to pārdevējiem, cilvēkiem jāsaprot, ka iegādāties auto par diviem tūkstošiem eiro un gribēt, lai tas kalpotu mūžīgi, ir utopija. Protams, kādu brīdi tas būs darba kārtībā, bet, apsverot tik nozīmīgu pirkumu kā automašīna, aicinu ikvienu adekvāti izvērtēt piedāvājumu tirgū, lai nenāktos saskarties ar situāciju, ka iztērēta liela nauda, bet patiesībā nopirkts «frankenšteins».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē