• «Bolt» skrejriteņi būs pieejami vēl divās Latvijas pilsētās

    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2023. gada 28. aprīlis, Rīga – Eiropas lielākais skrejriteņu operators «Bolt» no 1. maija sāks piedāvāt skrejriteņu nomu arī Tukumā un Jēkabpilī. Līdz ar darbības paplašināšanu, pilsētu skaits Latvijā, kur pieejami «Bolt» skrejriteņi, palielinās no 11 uz 13. Braucēji tiek aicināti iepazīties ar drošības un lietošanas noteikumiem «Bolt» mobilajā lietotnē.

    Katrai pilsētai ir izstrādāta sava karte ar atļautajām un aizliegtajām zonām, kā arī par tām zonām, kurās ieviesti ātruma ierobežojumi.

    Katras pilsētas zonas «Bolt» ir veidojis kopā ar pašvaldību pārstāvjiem. «Bolt» aicina lietotājus pirms brauciena uzsākšanas pārliecināties, vai, piemēram, izvēlētajā galamērķī skrejriteni varēs novietot, kā arī, vai brauciena laikā jārēķinās ar samazināta ātruma zonu.

    «Bolt» elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Arī Tukumā un Jēkabpilī ātruma ierobežojumi līdz 15 km/h ir ieviesti pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu, kā arī parkos un skvēros.

    Vienlaikus, arī šajās pilsētās nedēļas nogales naktīs būs spēkā ātruma ierobežojumi no piektdienas uz sestdienu (pl. 22.00–05.00) un no sestdienas uz svētdienu (pl. 22.00–05.00), samazinot ātrumu no 25 km/h līdz 20 km/h.  Pārējās nedēļas dienās «Bolt» skrejriteņiem maksimālais atļautais ātrums ir 25 km/h.

    «Bolt» atgādina, ka skrejriteņi jānovieto tā, lai netraucētu citus satiksmes dalībniekus – autovadītājus, gājējus un riteņbraucējus, kā arī neaizšķērsotu veikalu, dzīvojamo ēku, iestāžu ieejas un izejas durvis un vārtus. Vislabāk skrejriteņus novietot paralēli ietvei vai paralēli ēku sienām.

    Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par nevietā novietotu skrejriteni, kas ļautu uzņēmuma komandai nekavējoties reaģēt. Ziņot ir iespējams ar lietotnes starpniecību sadaļā «Ziņot par problēmu», noskenējot uz skrejriteņa drošības uzlīmes esošo QR kodu un pievienojot fotogrāfiju.

    «Bolt» arī vērš uzmanību, ka braukt alkohola vai citu reibinošo vielu ietekmē, kā arī divatā uz viena skrejriteņa ir aizliegts – šāda rīcība ir ārkārtīgi bīstama un ir pret «Bolt» skrejriteņu nomas lietošanas noteikumiem, kā arī aizliegts saskaņā ar Ministru kabineta Ceļu satiksmes noteikumiem. Saņemot atkārtotus aizrādījumus, klientam var tikt liegti turpmāki braucieni ar «Bolt» skrejriteņiem.

    Latvijā «Bolt» skrejriteņi sezonāli ir pieejami 13 Latvijas pilsētās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē