• Biķernieku trasē šajā nedēļas nogalē notiks pasaules spīdveja sacensības

    Motosports
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIM Speedway GP
    Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku trasē, notiks līdz šim augstākā sportiskā mēroga spīdveja sacensības – piektdien, 11. augustā, 2023 «DeWalt FIM Speedway of Nations 2» komandu sacensības U-21 vecuma grupā un sestdien, 12. augustā, 2023 «OlyBet FIM Speedway Grand Prix of Latvia – Riga» pasaules čempionāta septītais posms. Interesentiem, kuriem nebūs iespēja apmeklēt sacensības klātienē, norādām, ka abas sacensības varēs vērot Go3 «Sport Open» tiešraides translācijās, bet sestdien notiekošo «FIM Speedway Grand Prix» pasaules čempionāta posmu – arī TV6 Latvija.

    Lai gan sacensību izšķirošie finālbraucieni sāksies attiecīgi plkst. 18.00 (piektdien, 11. augustā) un plkst. 17.00 (sestdien, 12. augustā), sacensību apmeklētājus aicinām ierasties laicīgi, tādējādi gūstot pirmos spīdveja iespaidus sacensību treniņbraucienu vai kvalifikācijas braucienu laikā.

    Skatītājus aicinām apmeklēt sacensību fanu zonā izvietotās aktivitātes bērniem, suvenīru veikaliņu, aplūkot vēsturiskos spīdveja motociklus, piedalīties viktorīnā, kā arī satikties ar spīdveja braucējiem autogrāfu sesijas laikā.

    Piektdien «DeWALT» aktīvākos fanu zonas interesentus iepriecinās ar pārsteiguma balvām, sniedzot iespēju iegriezt lielo laimes ratu un cīnīties par unikālu galveno balvu – jaudīgo «DeWALT McLaren» urbjmašīnu-skrūvgriezi, kas ierobežotā skaitā tapusi sadarbībā ar Formula 1 komandu «McLaren». Turklāt «DeWALT» fanu zonā apskatei būs izvietota arī «McLaren Artura» automašīna.

    Sestdien paredzētas vairākas aktivitātes bērniem (seju apgleznošana, ziepju burbuļu atrakcijas, radiovadāmo mašīnu sacensības), kā arī būs iespējams satikties un uzdot jautājumus šķēpmetējai Līnai Mūzei-Sirmajai, autosportistam Reinim Nitišam un motosportistam Kārlim Albertam Reišulim. Par īpašu konkursu un ēdināšanas busiņu būs parūpējies sacensību nosaukuma sponsors «OlyBet», sacensību dienai noslēdzoties Voodoo OlyBet sporta bārā, kur plkst. 22.00 sāksies oficiālā ballīte.

    Spīdvejā netrūkst spraigu momentu. Sacensības ir skatītājiem aizraujošas, jo sportisti līkumos motociklu ievada sānslīdē un tādā veidā izbrauc visu līkumu – šiem motocikliem nav bremžu un tikai viens pārnesums! Neskatoties uz to, ka piektdien trasē dosies jaunieši, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu, abās sacensību dienās braucēju rīcībā būs tehniski identiski motocikli, kuru motora darba tilpums ir 500 cm3.

    Ieejas biļetes un autostāvvietas biļetes uz Rīgā, Biķernieku trasē, paredzētajām pasaules spīdveja sacensībām pieejamas «Biļešu Paradīze» tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

    2023 DeWalt FIM Speedway of Nations 2, 11. augusts

    • 11.30        Teritorija atvērta apmeklētājiem
    • 12.00        Oficiālie treniņbraucieni
    • 15.30        Autogrāfu sesija
    • 17.45        Atklāšanas ceremonija
    • 18.00        2023 DeWalt FIM Speedway of Nations 2 sacensību starts (tiešraides translācija Go3 Sport OPEN)
    • ~20.45      Apbalvošanas ceremonija

    2023 FIM OlyBet Speedway Grand Prix of Latvia – Riga, 12. augusts

    • 10.30        Teritorija atvērta apmeklētājiem
    • 10.30        Atvērta fanu zona
    • 11.00        Oficiālie kvalifikācijas braucieni un starta numuru izvēle
    • 14.30        FIM Speedway Grand Prix braucēju autogrāfu sesija (fanu zonā)
    • 15.15        Tikšanās ar šķēpmetēju Līnu Mūzi-Sirmo, autosportistu Reini Nitišu un motosportistu Kārli Albertu Reišuli (fanu zonā)
    • 16.45        Atklāšanas ceremonija
    • 17.00        2023 OlyBet FIM Speedway Grand Prix of Latvia – Riga sacensību start (tiešraides translācija Go3 Sport OPEN un TV6 Latvija)
    • ~19.45      Apbalvošanas ceremonija
    • 22.00        Oficiālais Speedway Afterparty (Voodoo OlyBet sporta bārā)

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē