• Atklāts jaunais Asinsdonoru centra elektriskais autobuss

    Donors
    Ziņu aģentūra LETA
    23. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lita Millere / LETA
    Ar pirmo mobilo izbraukumu un donoru pieņemšanu šodien Doma laukumā notika jaunā Valsts asinsdonoru centra (VADC) mobila elektroautobusa atklāšana.

    Lai nodrošinātu ārstniecības iestādes ar dzīvības glābšanai nepieciešamajiem asins komponentiem, VADC mērķis ir doties tuvāk donoriem, jo šobrīd 60% no sagatavotajiem asins komponentiem tiek iegūti izbraukumos, aģentūru LETA informēja VADC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Maskalāne.

    Arī Covid-19 pandēmija 2020.gada esot pierādījusi, ka daudzi darba kolektīvi, uzsākot strādāt attālināti, samazināja savu biroju platības, kas apgrūtina stacionāro donoru izbraukumu organizēšanu telpās, bet labprāt ir gatavi aicināt izbraukumus ar mobilo autobusu.

    Līdz šim 16 gadus VADC izmantoja «Solaris» izbraukuma autobusu, tomēr tā gadu skaits un biežās tehniskās problēmas dara savu, tādēļ VADC jau kopš 2018.gada plānoja un izskatīja iespējas jaunāka un manevrēt spējīgāka autobusa iegādei. Svarīgi bijis arī tas, lai autobuss spētu iebraukt arī grūtāk pieejamās vietās, piemēram, Vecrīgā, un kurš savā darbībā būtu kluss un ekoloģisks.

    Pērn valsts budžetā tika apstiprināts prioritārais pasākums un VADC piešķirts finansējums donoru autobusa iegādei, un iepirkuma rezultātā tika noslēgts līgums ar «Solaris bus & Coach Sp z o.o.» par jauna, rūpnieciski ražota videi draudzīga elektroautobusa nokomplektēšanu, aprīkošanu un piegādi, kā arī uzlādes iekārtas piegādi un uzstādīšanu. Līguma kopsumma ir 581 000 eiro bez PVN.

    Donori varēs ziedot asinis jaunajā elektroautobusā Rīgas pilsētas teritorijā.

    Aktuālajam izbraukumu grafikam VADC aicina sekot līdzi mājaslapas «www.donors.lv» sadaļā «Izbraukumi un ziedošanas vietas».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē