• Žūrijas atsauksmes par «Latvijas Gada auto 2023» TOP3 – «Škoda Fabia», «VW Taigo» un «Dacia Jogger»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Svilāns
    4/4Dacia Jogger

    Dacia Jogger

    «Lētākais šī gada konkursa dalībnieks un vienīgais ar manuālo ātrumkārbu – «Dacia Jogger». Bet vai tādēļ sliktākais? Domāju, ka nē – praktiski un funkcionāli ērti lietojams auto, kam ir vairāk plusi kā mīnusi,» stāsta Jānis Bite, «Latvijas valsts meži» saimniecības pārvaldes vadītājs.

    «Sāksim ar dzinējiem – tiek piedāvāts viena litra dzinējs divos izpildījumos – tikai ar benzīnu vai ar benzīnu un LPG darbināms. Ar gāzi darbināmais būs nedaudz kūtrāks – par kādiem 15% mazāki jaudas un griezes momenta rādītāji, bet kopējā distance ar pilnu uzpildi varētu sasniegt gandrīz 1500km – līdz Berlīnei mierīgi varam aizbraukt! Bet dzinēja «kūtrumu» nedaudz kompensē cenas starpība. LPG izpildījums ir nedaudz zem 500 EUR lētāks par tīrā benzīna dzinēju. Un ja jau par cenām, no 15970 līdz 20150 EUR ar PVN. Tur kur beidzas «Jogger», sākas «VW Taigo»! Mana, latvieša praktiskā, izvēle šķiet būtu par labu pirmajam!»

    «Ražotāja norādītais degvielas patēriņš kombinētā ciklā 5.6 l/100 km nav melots. 30 km garā testa braucienā mans rezultāts bija 4.7 l/100 km. Jā, man jāsāk pārvērtēt sava «aklā» pieķeršanās dīzeļiem!»

    «Instrumentu panelis, vadības sviras, stūre, klimata iekārta un vidus displejs – tas viss ir jau labi zināms un apgūts no Latvijā iecienītā «Dacia Duster». Pārsteigums ir elektriskā stāvbremze, bet domāju, ka ar šo risinājumu ir jāsamierinās un tas jāpieņem. Galu galā ekspluatācijas laikā nav bijušas problēmas ar šīm elektriskajām rokasbremzēm.»

    «Lielākais pluss šim automobilim ir aprīkojums ar 7 sēdvietām – ģimenēm ar vairākiem bērniem tā ir nepieciešamība! Un neteikšu, ka šī 3 sēdekļu rinda būtu domāta tikai bērniem. Pats ar savu 190 cm augumu iekārtojos tajā un pat ceļi nespiedās priekšējā atzveltnē. Turklāt paliek vēl arī vieta bagāžai! Iepriecināja arī USB ligzdas novietojums blakus info displejam – būs ērti pieslēgt piemēram videoreģistratoru!»

    Sajūsmu par «Dacia Jogger» vienkāršību pauž Jānis Mežulis, «Kate» arhitekts, mēbeļu dizainers.

    «Uff, tas ir kā svaiga gaisa malks pārpičkātajā un supertehnoloģizētajā auto pasaulē. «Jogger» – vienkārši auto. Auto, par kuru vari samaksāt ar savu uzkrājumu vai vidusmēra pilsonim paceļamu kredītu. Tas liekas vienkāršs, tomēr tajā neatradīsiet podziņas no 90tajiem, kā to vēljoprojām mēdz praktizēt dažs labs japāņu ražotājs. Arī ārējais dizains ir 100% atbilsošs šodienai. Auto nav arī lielas mugursomas izmērā, bet ietilpībā piekāpjas tikai busiņiem.»

    «Gāzes izvēles iespēja, kas sniedz bezuzpildes nobraukumu virs 1000km, padara to interesantāku taupītājiem un tālākbraucējiem. Nav pat jāizvēlas aprīkotākās versijas, ar ekrāniem, jo jau bāzes komplektācijā vari pieslēgt un nostiprināt viduskonsolē savu viedtelefonu ar visām tā priekšrocībām. Un tas nekas, ka durvis aizveras kā moskvičam vai piekare ir ar mazāku energo ietiplību, vai ātrumkloķis tevi informē par kārbas leņķi attiecībā pret šasiju. Tu jūti, ka šī mašīna ir patiesa, tā necenšas noslēpt savas nepilnības. Tā ir kā partneris, kas jau pirmajā randiņā pasaka: «jā, es naktīs krācu un gadās arī kāds balodītis, tomēr vari uz mani paļauties, nemēģināšu tevi izputināt».

    Konkursu atbalsta: Shell Helix motoreļļas, apdrošināšanas sabiedrība Balcia, Sony, sludinājumu portāls Zip.lv, t/c Mols, Tvnet, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Delfi, TV Auto ziņas, Klubs, Dieviete.lv, Jauniauto.lv, garaza.lv, LAMB, V4 motors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē