• «Dacia Jogger» pirmais brauciens

    Auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    16. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Svilāns
    Laikā, kad rindā pēc jauna auto reizēm jāgaida pat vairāki mēneši, ir ļoti svarīgi rūpīgi izvērtēt savas iespējas un vajadzības. Ja nevēlaties mētāties ar naudu, bet atrast ietilpīgu ģimenes auto ar septiņu sēdvietu iespēju, zīmols «Dacia» sagatavojis īpaši pievilcīgu kandidatūru.

    Ir vairāki auto ražotāji, kas savā arsenālā piedāvā septiņvietīgus ģimenes auto, tomēr «Dacia Jogger» to vidū izceļas spilgti. Uzreiz jāsāk ar pašu galveno – tā cenu. «Jogger» pieejams jau no 15 970 eiro. Tas nozīmē, ka par 17 līdz 20 tūkstošiem eiro jau varam sakomplektēt labi aprīkotu «Jogger».

    Protams, arī šī summa ģimenes budžetam nav maza, tomēr uz citu jauno auto fona jāsecina, ka neviens konkurents par šo cenu nespēj pietuvoties «Jogger» daudzpusības līmenim. Lietoto auto klāstā var censties meklēt laimi, bet neviens no tiem nenodrošinās piecu gadu vai 100 000 km garantiju. Tas ir sirdsmiers un drošības spilvens, kas ģimenei ļaus aizmirst par negaidītiem remontiem un tēriņiem.

    Pašlaik modē ir visu veidu krosoveri un lielākas virsbūves džipiņi. Arī jaunais «Jogger» iemieso svarīgāko no visa, apvienojot universāļa gabarītus, minivena salona plašumu un SUV priekšrocības.

    Dacia jau iepriekš mūs ir lutinājusi ar relatīvi pieejamiem auto modeļiem, tomēr «Jogger» piedāvātā septiņu sēdvietu versija ir ilgi gaidīts piedāvājums. Ļoti interesants ir sēdvietu izvietojums. Gluži kā leģendārajā «Land Rover Discovery», aizmugures sēdekļi novietoti augstāk nekā priekšējie. Tātad sēdēšana ir gluži kā stadionā, jo priekšējie netraucē aizmugurējiem. Par plašumu sūdzēties šeit nevarēs.

    Otrajā sēdekļu rindā var sasēdināt trīs pieaugušos vai salikt vismaz divus bērnu sēdeklīšus – to atvieglo arī plašais durvju atvērums un ISOFIX stiprinājumi. Ja vēlaties pusdienot, sēdekļu atzveltnēs iestrādāti nolokāmi un izbīdāmi galdiņi. Netrūkst arī sīklietu nodalījumu bērnu mantām. Trešās rindas sēdekļi paredzēti ne tikai bērniem, arī pieaugušie šeit jutīsies pietiekami labi, un šis ir kompliments, ko izsaka reti, turklāt tikai vismaz trīsreiz dārgākos auto. Tāpat šeit ir glāžu turētāji, 12 V kontaktligzda, lai uzlādētu planšetdatoru vai piepūstu matraci ūdens atrakcijām, un atverami sānu stikli, kas nodrošina papildu ventilāciju karstā laikā.

    Tiesa, pat kuplām ģimenēm ne vienmēr vajadzīgas visas septiņas sēdvietas, tāpēc «Jogger» var uztvert arī kā lielu piecvietīgu universāli. Nolaižot trešās rindas sēdekļu atzveltnes, tiek iegūta plaša bagāžas telpa bērnu ratiem, iepirkumiem un visam, kas nepieciešams ikdienas vai atpūtas braucienā.

    Tāpat var transformēt otro sēdekļu rindu, nolokot sēdekļu atzveltnes 60:40 proporcijā vai paceļot sēdekļu pamatnes, piemēram, lai mājās no veikala aizvestu ledusskapi vai lielāku televizoru. Kopējā ietilpība sasniedz 2085 litrus, kas, vienkāršā valodā runājot, ir vairāk nekā dažā labā busiņā.

    Praktiskums nav attiecināms tikai uz «Jogger» salonu vien. Uz jumta atrodas reliņi, uz kuriem var uzlikt papildu bagāžas kasti, kā arī tos iespējams pārveidot par šķērsstieņiem, piemēram, lai pārvadātu velosipēdus. «Jogger» ir gatavs gan atpūtai ar ģimeni, gan sportiskai nedēļas nogalei.

    Lai arī zīmola «Dacia» reputācija Latvijā vēl nav tik spēcīga kā dažam vācu autoražotājam, uz ielām šo mašīnu netrūkst. Atliek tikai pievērst šim zīmolam uzmanību, un saskaitīsiet vairākus eksemplārus bez lielas vilcināšanās. Izsverot visus par un pret, labumu šādam pirkumam netrūkst.

    Papildus naudas ekonomijai un iespaidīgajam salona plašumam Jogger aprīkots vairumu ikdienā nepieciešamo ekstru. Gaisa kondicionētājs, LED gaismas, kruīza kontrole, apsildāmi sēdekļi, vairākas drošības sistēmas un 8 collu skārienekrāns ar «Android Auto» un «Apple CarPlay» funkciju, kas ļaus pieslēgt telefonu un uz lielā ekrāna attēlot, piemēram, autovadītāju iemīļoto «Waze» navigāciju. Šeit ir pat ērtā keyless pieeja. Tas nozīmē, ka durvis varēs atslēgt, aizslēgt un dzinēju iedarbināt pat tad, ja atslēga atrodas somiņā.

    Dzinēju izvēle sastāv no viena litra benzīna un benzīns/gāze agregātiem, kas apvienojumā ar mehānisko transmisiju maciņā lielus caurumus neradīs. Vidējais degvielas patēriņš svārstīsies ap 6–7 l/100 km – tik ietilpīgam auto tas ir apsveicams rādītājs. Arī tā vadāmība ir viegla, kas īpaši parocīgi ir pilsētas ielās.

    «Dacia Jogger» lieliskā cenas un ieguvuma attiecība satriec jebkuru konkurentu, jo daudzām ģimenēm daudzpusība un ikdienas praktiskums ir svarīgāki par šiku un statusu. Šis ir auto, kas radījis jaunu ģimenes auto formulu.

    Materiāls tapis sadarbībā ar «Dacia».

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē