• Somijas WRC rallijs šogad nenotiks; gatavosies 70. gadu jubilejai nākamgad

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Šā gada pasaules rallija čempionāta (WRC) astotais posms, leģendārais Somijas rallijs, koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad nenotiks, paziņojuši sacensību rīkotāji.

    Lai gan situācija Somijā un pasaulē ir uzlabojusies, Somijas rallija rīkotāji AKK Sports paziņojuši, ka veselības drošības apsvērumu dēļ sacensības atceļ.

    “Līdz ar pagaidām nezināmo Covid-19 progresu ir arī citas neskaidrības, kas ietekmēja mūsu lēmumu. Piemēram, nav informācijas par to, vai pēc jūlija turpināsies valdības noteiktie ierobežojumi attiecībā attiecībā uz publiskiem pasākumiem un kā Somijā nokļūs ārzemju dalībnieki, komandas un līdzjutēji,” teikts AKK Sports izplatītajā paziņojumā.

    Rīkotāji esot izskatījuši iespēju ralliju aizvadīt vēlāk šogad, taču arī šajā gadījumā saskatīts daudz risku un neskaidrības.

    “Atceļot šā gada posmu, mēs parādām savu atbildību visiem un ikvienam. Veselība un drošība vienmēr ir pirmajā vietā,” uzsver Somijas rallija promouters Jani Bakmans.

    Tagad mēs visus spēkus veltīsim 2021. gada rallijam, kad varēsim godam visi kopā aizvadīt 70. gadu jubilejas svinības fantastiskā atmosfērā un labā noskaņojumā kopā ar līdzjutējiem, dalībniekiem un mūsu ilglaicīgajiem un jauniem partneriem.”

    Šogad pagūts aizvadīt trīs no 13 paredzētajiem WRC posmiem – Montekarlo, Zviedrijas un Meksikas rallijus, kas notika attiecīgi janvārī, februārī un martā. Argentīnas rallijs, kam bija jānotiek aprīļa beigās, ir atcelts, tāpat kā jūnija sākumā paredzētais Sardīnijas rallijs, savukārt Portugāles, Kenijas, un tagad arī Somijas rallijs šogad nenotiks vispār.

    Nākamais WRC kalendārā ir Jaunzēlandes rallijs, kas bija paredzēts septembra pirmajā nedēļā, un arī šīs sacesības ir atceltas.

    Kā zināms, F1 sezona iesāksies tikai jūlija vidū, un šajā autosporta seriālā pagaidām apstiprināti astoņi posmi.

    Arī pasaules rallijkrosa čempionāts, kurā šogad startētu mūsu Jānis Baumanis, joprojām nav sācies, paredzēts pirmo posmu aizvadīt Zviedrijā augusta beigās. Seriālam bija jāsākas aprīļa vidū Spānijā, nenotika arī otrais posms Portugālē, trešais Beļģijā un atcelts Norvēģijas posms.

    Šodien Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) paziņoja par 2020. gada pasaules čempionāta sezonas atcelšanu blakusvāģu motokrosā.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē