• Jānis Baumanis turpinās startēt WorldRX

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Baumanis
    Foto: Tom Banks
    Jānis Baumanis
    Pasaules rallijkrosa čempionātā (WorldRX) joprojām būs pārstāvēta Latvija – mūsu pieredzējušākais pilots Jānis Baumanis 2020. gada sezonā startēs KYB Team JC komandā, paziņojis sportists.

    Baumanis pieteikts kā KYB Team JC komandas pamatpilots startam pilnā čempionātā. Viņa komandas biedrs būs pērnā gada Eiropas čempions, zviedrs Robins Larsons. Abi kopā cīnīsies par ieskaites punktiem komandu ieskaitē un individuālajā čempionātā.

    “Esmu patīkami satraukts par gaidāmo sezonu un jauno komanu. Pagājušogad JC Raceteknik un Ronins Larsons Eiropas čempionātā (EuroRX) rādīja labu sniegumu, un es uzskatu, ka šogad jau pasaules čempionātā mēs būsim vēl spēcīgāki ar divām labām mašīnām,” saka Jānis. “Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu iekāpt jaunākās paaudzes EKS Audi mašīnā. Robins to noteikti pārzina labāk nekā es, taču es ceru, ka ļoti drīz sasniegšu viņa ātrumu.”

    Iepriekšējos četrus gadus Jānis Baumanis pasaules čempionātā Supercar klasē startēja ar Ford Fiesta automašīnu, vispirms pārstāvot Team Austria komandu, bet vēlāk Team STARD vienību, kuras sastāvā pērn izcīnīja divus goda pjedestālus un sesto vietu čempionāta kopvērtējumā.

    Jānis Baumanis bija pārrunu procesā ar vairākām citām komandām un projektiem, kad dažas dienas pirms jaunās sezonas dalībnieku sastāva izsludināšanas sekoja piedāvājums no Matiasa Ekstroma un ātri tika panākta kopīga valoda par startu JC Raceteknik komandā.

    Pagaidām gan nav zināms, kad 2020. gada WorldRX sezona varēs sākties – Covid-19 pandēmijas dēļ atcelti jau divi posmi Spānijā un Portugālē . Trešais posms, kas varētu atklāt sezonu, paredzēts 16. maijā Spā trasē Beļģijā. Kā zināms, Latvijas posms Neste WorldRX of Riga ieplānots septembrī.

    Covid-19, protams, apgrūtina gatavošanos pirmajām sacensībām, tas iespaido ļoti daudzu cilvēku dzīvi, un es gribu visiem novēlēt rūpēties par sevi un ievērot drošības norādījumus, un ceru, ka drīz atkal varēsim sacensties,” saka Jānis.

    Jānim Baumanim šī būs sestā sezona pasaules rallijkrosā. 2019. gads latviešu pilotam bijis līdz šim veiksmīgākais, kad izdevās divreiz kāpt uz goda pjedestāla Norvēģijas un Kanādas posmos un ierindoties sestajā vietā čempionāta sezonas kopvērtējumā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē