• Ieteikumi suņa saimniekiem, kam bieži nākas mīluli atstāt vienu

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Ieva Štāle
    19. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Skumjās lūdzošas un izmisuma pilnās suņa acis… Šo žēlabaino skatienu nācies redzēt teju katram ķepaiņa saimniekam, kurš regulāri savu mīluli uz visu dienu atstāj vienu. Kā šo laiku mājdzīvniekam padarīt vieglāku?
    1. Māci suni būt vienam. Pēc garām brīvdienām, kad ar suni ilgāks laiks pavadīts kopā, mīlulis skaudrāk izjūt vientulību. Tāpēc, kad visa ģimene esat kopā – reizēm aizsūti suni uz citu istabu un aizver durvis. Tāpat rīkojies, ja suns tev visu laiku staigā pa pēdām.
    2. Neguli kopā. Gulēšana vienā gultā ar saimnieku sunim ir vislielākā privilēģija. Tā veicina pieķeršanos un atkarību, taču ceļ arī dzīvnieka pašapziņu. Ja sunim ir uzvedības problēmas, nosliece uz agresiju vai tieksme uzkundzēties, viņam nevajazētu ļaut gulēt vienā migā ar saimnieku.
    3. Neļauj sunim ielīst pa vidu, kad ģimenē viens otru samīļojat vai apkampjaties. Sunim jāsaprot, ka uzmanības izrādīšanas iniciators ir saimnieks. 
    4. Fiziska atvieglošanās aizvieto psiholoģisko komfortu. Novāc paklāju, lai tavas prombūtnes laikā sunim neveidotos paradums kārtoties tur, kur mazāk slīd kājas. 
    5. Nebar suni par grīdas pieslapināšanu atkalredzēšanās brīdī – jauni suņi tā mēdz paust savu pazemību. Pretējā gadījumā mīlulis nospriedīs, ka nav izrādījis gana daudz pazemības, un nākamreiz tev nāksies slaucīt daudz lielāku peļķu.
    6. Atvadies mierīgi, bez liekām emocijām, lai šķirsānās brīžos sunim lieki nesakāpinātu uzmanību.
    7. Pārnākot mājās, suni sākumā ignorē. Uzliec vārīties tēju, kad tā gatava, tad arī paglaudi suni un parunājies ar viņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē