• Sociālās darbinieces ņirgāšanās par klienti satriec sabiedrību. Viņa žēlojas, ka saņēmusi draudus

    Sabiedrība
    Estere Jansone
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Julian Christ/Unsplash
    Kāda sociālā darbiniece portāla «X» dalījusies ar nievājošiem izteikumiem par kādu klienti. Viņa sievieti ar psihiskajiem traucējumiem salīdzinājusi ar klaunu.

    Otrdien kāda Rīgas sociālā dienesta darbiniece vietnē «X» padalījās ar kādu viņasprāt komisku ainiņu no savas ikdienas: «Pie manis darbiņā bija sieviete, 41 gads, no Krāslavas, ar acīmredzamiem psihiskiem traucējumiem. Žēl, ka nedrīkstēju fotografēt, to vajadzēja redzēt. Lūpu krāsa bija ne tikai uz lūpām. Lūpu krāsā bija viss, kas zemāk par degunu – zods, vaigi. Krasotka.» Viņas humora izjūta netika novērtēta, un daudzi šajā komentārā saskatīja bezkaunīgu ņirgāšanos par klienti.

    «Šis ir kliedzoši. Sociālais darbinieks. Publiski salīdzina klientu ar klaunu. Atklāti lielās ar pieeju klienta medicīniskajiem datiem.

    Neredz problēmu,» rakstīja kāda sieviete un aicināja Rīgas Domi pievērst uzmanību šīm notikumam, kas jau izsaucis viedokļu vētru portālā «X».  Daudzi metušies aizstāvēt aprunāto klienti un nosoda darbinieces neprofesionālitāti. Uz ziņu reaģējusi arī Rīgas Dome, kas sola izvērtēt šo gadījumu.

    Komentārus izteikusī sociālā darbiniece ievietotās ziņas dzēsusi un publiskojusi atvainošanos:

    «Atzīstu, ka esmu pieļāvusi lielu kļūdu savos izteikumos,

    iepriekšējā postā par kādu sievieti. Atvainojos, mērķis nebija nevienu izsmiet, pazemot. Šodien no X cilvēkiem esmu dabūjusi atpakaļ pietiekami daudz samazgu par savu intelektu, darba spējām, pat draudus. Mācība saņemta.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē