• «Renault» kļūst aizvien populārāks Latvijas automobiļu tirgū

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šī gada astoņos mēnešos «Renault» ir palielinājis savu tirgus daļu Latvijā un nu ierindojas piektajā vietā starp automobiļu zīmoliem. Pieaug pasažieru automobiļu pārdošanas apjoms (par 40 %), savukārt komerctransporta tirgū «Renault» ar 374 reģistrētiem automobiļiem ieņem otro vietu.

    «Renault» lepojas ar izciliem kopējiem rezultātiem – tam ir piektā vieta Latvijā jaunu pasažieru automobiļu un furgonu pārdošanas apjoma ziņā – no 2023. gada janvāra līdz augustam reģistrēti 670 automobiļi, un līdz ar to «Renault» aptver 4,4 % tirgus daļu.

    «Renault Megane E-Tech» 100% electric Latvijā ieņem ceturto vietu elektrisko hečbeku segmentā, un no janvāra līdz augustam reģistrēti desmit automobiļi.

    «Renault Arkana» ir populārākais «Renault» pasažieru automobiļu klāstā, īpašu piekrišanu izpelnoties no privātiem klientiem, kuri veido vairāk nekā pusi no šī modeļa pircējiem. Visbiežāk klienti izvēlas «Techno E-Tech full hybrid 145» versiju. «Renault Arkana» no gada sākuma līdz augusta beigām ir sasniedzis 83 C-SUV segmentā reģistrētu automobiļu apjomu. «Renault Arkana» hibrīdās versijas pārdošanas apjoms no jūlija līdz augustam ir divkāršojies.

    «Renault Austral» pārdošanas apjoms gada pirmajos astoņos mēnešos sasniedzis 17 automobiļus.

    «Renault Trafic Passenger» apstiprina savu vietu mikroautobusu segmenta pirmajā trijniekā – šī gada pirmajos astoņos mēnešos no jauna reģistrēti 80 automobiļi, kas ir 15 % no Latvijas tirgus.

    «Renault» saglabā otro vietu vieglā komerctransporta segmentā ar 374 reģistrētiem modeļiem – vadībā ir «Renault Master», savukārt otro vietu minivenu segmentā ieņem «Renault Trafic».

    «Renault Master» saglabā vieglā komerctransporta klientu uzticību, no janvāra līdz augustam atrodot 267 pircējus, un ir tālu priekšā konkurentiem. Tomēr stabilo un ievērojamo «Renault Master» popularitāti var rēķināt nevis mēnešos, bet gados, jo šis modelis izvirzījās furgonu līdz 3,5 t reitinga augšgalā jau 2010. gadā un ir iekārtojies tur uz palikšanu.

    «Renault Trafic» kārtējo reizi ieņem pirmo vietu vidēja izmēra furgonu segmentā – šī gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēti 65 automobiļi. «Trafic» ir pirmajā vietā jau kopš 2019. gada.

    Mazajam furgonam «Renault Express van» cena ir samazinājusies par 3 % (no 18 490 €).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē