• Pēc deklarācijas skandāla deputātei Mārtužai uzrodas 12 brāļi un māsas

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    2. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēc kļūdu labošanas amatpersonas deklarācijā skandalozās deputātes tuvāko radinieku pulks krietni palielinājies.

    Gada sākumā Saeimā izvērtās skandāls, kad, visticamāk, rakstniece Eva Mārtuža, kas par deputāti kļuva mūžībā aizgājušās Jutas Strīķes vietā, e-pastā aizskaroši atbildēja uz kāda geja aicinājumu neatbalstīt Nacionālās apvienības rosinātos grozījumus Satversmē. Tie paredz, ka ģimene ir sievietes un vīrieša savienība. Mārtuža toreiz taisnojās, ka pati neesot atbildējusi jaunietim, bet pieļāva, ka zina, kas šo nesmukumu varētu būt pastrādājis. Viņa ieminējās, ka šajā lietā pie vainas varētu būt viņas brālis, un pārtrauca komunicēt ar žurnālistiem.

    Tolaik tika izpētīta Mārtužas valsts amatpersonas deklarācija, kurā vajadzētu būt uzrādītiem deputātes tuvākajiem radiniekiem, bet nekāda brāļa deklarācijā nebija. Uzrādīts bija vien Mārtužas vīrs, divi dēli un meita. Tādēļ sociālajos tīklos ar lielu joni uzvirmoja zobgalības par Mārtužas iedomu brāli.

    Nekorektās atbildes skandāls aizgāja tik tālu, ka notikušo ņēmās izmeklēt Mārtužas pārstāvētās Jaunās konservatīvās partijas Ētikas komisija. Deputātei tika izteikts rājiens par neuzmanīgu attieksmi pret savām IT ierīcēm, un komisija aicināja viņu veikt labojumus savā amatpersonas deklarācijā, ja tādi nepieciešami. Izrādās, tie patiešām bijuši nepieciešami, jo nu Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā skatāma pavisam citāda Mārtužas deklarācija.

    Sadaļā, kur jānorāda tuvākie radinieki, līdzšinējo četru ailīšu vietā aizpildītas 16!

    Izrādās, ka īstenībā Eva nāk no ļoti lielas ģimenes un viņai ir pat veseli astoņi brāļi un vēl arī četras māsas. Pārsteidzoši, ka kļūdas deklarācijā pamanītas tikai pēc skandāla par nekorektu atbildēšanu gejam, jo savu pirmo valsts amatpersonas deklarāciju Mārtuža aizpildījusi vēl tālajā 2006. gadā, kad uz pusgadu kļuva par preses sekretāri Labklājības ministrijā. Vēlāk viņa to darījusi piecas reizes kā Rīgas domes deputāte, bet nevienā no tām ne ar pušplēstu vārdu nav pieminējusi savu kuplo radu pulku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē