• FOTO: Studentu māksla Jaunmarkā kļuvusi dārgāka – ko tur tirgo, un cik tas maksā?

    Aktuāli
    18. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jaunmarka 2023
    Foto: Kaspars Krafts (Picture Agency)
    Jaunmarka 2023
    Latvijas Mākslas akadēmijā atklāts ikgadējais studentu mākslas darbu tirdziņš «Jaunmarka». Kādi brīnumi mākslas pērļu medniekus sagaida šogad, un vai visi tur kaut ko var atļauties arī nopirkt?

    Pagājušajā nedēļas nogalē ļaužu upe plūda uz ikgadējo LMA studentu svētku tirdziņu «Jaunmarka». Ikviens turp dodas cerībā atrast savu pērli – jaunā talanta gleznu, neparastus traukus un rotas, topošo dizaineru darinātu apģērbu. Pērļu mednieku vidū manījām arī sabiedrībā zināmus ļaudis, un daudzi devās mājās ar pirkumiem. Taču daudzi arī neslēpj – studentu māksla kļuvusi dārgāka, un ne visi šogad atrod ko atbilstošu gaumei un maciņam. Tāpēc tirdziņu novērtējuši drīzāk kā interesantu izstādi nevis iespēju sagādāt dāvanu sev vai mīļajiem.

    Auskari no cigaretēm un zāļu ripiņām, abstrakts veidojums no vecām zeķbiksēm – ja vienus šādas ekstravagances samulsina, tad citi tajās saskata laikmetīgus vēstījumus.  

    Netrūkst gan arī klaiskāku mākslas izpausmju visām gaumēm – dabas skati, pilsētu ainavas un akti, dizaina trauki un rotas – topošo metālmākslinieku darināti auskari un nelielas stikla brošiņas.

    Apsakti, ko var nopirkt «Jaunmarkā»!

    «Šogad cenas studentu darbiem augstākas, nekā galeriju izsolēs vecmeistaru gleznām,» Facebook komentēja tirdziņa apmeklētājs Jānis Bērziņš un piebilda –  arī darbu kvalitāte viņu šogad neesot iepriecinājusi.

    Rūpīgi meklējot, var atrast arī kādu studentu mākslas darbu ap 20 eiro vērtībā, taču lielākoties darbu cenas ir no 100 līdz 600 eiro, atrodami arī krietni dārgāki studentu darbi – no 1000 līdz pat 2000 eiro.

    Tirdziņu Mākslas akadēmijas telpās var apmeklēt līdz pat 7. janvārim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē