• FOTO: Ceremonijas Zelta spalva 2023 aizkulises. Apbalvoti labākie autori

    Reportāža
    6. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viesnīcā «VILLA SANTA» pagājušās nedēļas nogalē notika lielākās un veiksmīgākās nacionālās mediju izdevniecības «Žurnāls Santa» gada pasākums «Zelta spalva 2023».

    «Zelta spalvā» tiek noteikti kvalitatīvākie un profesionālākie vizuālie un žurnālistikas materiāli 12 žurnālu un aptuveni 100 materiālu konkurencē. Profesionālajā žūrijā šogad piedalījās žurnāla «IR» galvenā redaktore Nellija Ločmele, LTV1 raidījuma «Ceturtā studija» redaktore Silvija Jokste un arhitekts, uzņēmējs, viedokļa līderis un politiķis Uldis Pīlēns. «Novērtējot žurnālistikas nozīmi sabiedrības attīstībā, visus materiālus vērtēju caur prizmu – kas ir svarīgs šim laikam un kas lasītājiem iedotu ticību saviem spēkiem,» atzina viņš. 

    Izdevniecības galvenā redaktore un arvien aktīva žurnāliste Santa Anča saņēma profesionālās žūrijas balvu par Labāko interviju ar producenti Gundegu Skudriņu žurnālā «Santa». Žūrija novērtēja viņas mērķtiecīgo intervijas virzību, savukārt Gundega atzīst, ka novērtē Santas dzīvesgudrību un kaislību, kam ir ļoti grūti pretoties. Santa kā svinīgā vakara virsuzdevumu novēlēja visiem šobrīd samīļoties, jo tieši atbalsts un savstarpēja mīlestība ir tās vērtības, kas dod spēku gan privātajā dzīvē, gan profesionālajā darbībā.  

    Bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis pasniedza balvu žurnālam «Ieva» par labāko iknedēļas un divu nedēļu žurnāla dizainu ar vārdiem, ka apbrīno «Ievu», jo tai piemīt vīrietim grūtie uzdevumi regulāri uzminēt, ko vēlas sieviete, un viņai neapnikt. Balvas saņēmēja, Ievas galvenā redaktore Anna Peipiņa saņēma arī prestižo labākā redaktora balvu, kuru piešķir pārējie redaktori. Anna atzinās, ka pēc gada Ievas redaktores amatā mīl savu žurnālu, savas žurnālistes un savu darbu.

    Savukārt izdevniecības iekšējā balsojumā pirmo vietu dalīja žurnāla «Klubs» galvenā redaktora Aivara Pastalnieka un žurnālistes Lolitas Lūses intervija ar advokāta Bunkus slepkavības lietas prokuroru Armīnu Meisteru, un Santas Ančas intervija ar Gundegu Skudriņu. Viņiem balvas pasniedza aizvadītā gada veiksminieki – aktieris Eduards Johansons, kurš godprātīgi debitējis seriālā un filmā «Ekstāze», un grupas «Sudden Lights» menedžere Linda Āboliņa, kuras pārstāvētās grupas vērtības ir vienotas ar izdevniecības pārliecību – klausītāju/ lasītāju novērtējums rāda, ka tam, ko darām ir jēga, un mēs turpināmies!

    Žurnāla «Santa» galvenā redaktore Iveta Dzērve saņēma žūrijas balvu par gada labāko sleju, bet  ar kuru sadarbojas recepšu sadaļā. Žurnāls Santa saņēma lielāko balvu birumu – astoņas. Žūrijas pārstāve Silvija Jokste pasniedza balvu Ivetai par labāko redaktores sleju ar vārdiem, ka tieši Iveta iegūst jaunu sarunas un uzticamības kvalitāti ar savu lasītāju.

    «Lauku mājas» galvenā redaktore Dana Sinkeviča saņēma Labākā apraksta balvu darbinieku balsojumā par materiālu «Viņu sauc Serpeņ» žurnālā «Ieva». Emocionālais apraksts veidots Kijivas kapsētā pie karā krituša jaunieša kapa, sarunājoties ar viņa mammu Olenu Kolosovu. Uz Ukrainu pirms diviem gadiem Danu aizveda «Ievas» akcija «Par siltu uzvaru». Akcijas laikā Latvijas sievietes noadīja vairāk nekā 1000 zeķu pāru, kurus Dana personīgi nogādāja karavīriem. Pēc tam viņa uz Ukrainu devusies vēl četras reizes, jo jūt misiju un gandarījumu. Likumsakarīgi, ka balvu pasniedza viens no «Tviterkonvoja» dibinātājiem Reinis Pozņaks.

    Vienmēr jānovērtē mirkļi, kuri atnāk ar skaistu un negaidītu pārsteigumu. Emocionāli uzlādēts bija brīdis, kad žurnāla «Klubs» galvenajam redaktoram Aivaram Pastalniekam balvu par labāko redaktora sleju izdevniecības vērtējumā pasniedza bijusī «Kluba» kailfoto sērijas varone, cēsniece, māksliniece Baiba Feokistova. Lai arī sērija un intervija tapusi pirms vairākiem gadiem, abiem iesaistītajiem tas bijis notikums.  

    Pasākuma vadītāju lomā sirsnīgi un atraktīvi iejutās divi no improvizācijas šova «Četri brāļi» dalībniekiem – Juris un Jānis Kozlovski. Puiši pasākumam piešķīra nepieciešamo humora dzirksti un arī bija izlasījuši nominētos materiālus, kas norāda uz atbildību, ieinteresētību un cieņu.

    Vairāk lasiet un skatiet šonedēļ žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē