• FOTO: Portāls Santa.lv saņem atzinību Latvijas mediju valodas balvas ceremonijā

    balva
    Marta Kalniņa
    25. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Latvijas mediju valodas balva
    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas mediju valodas balva
    Pirmo reizi tika izvērtēts latviešu valodas lietojums ne tikai Latvijas preses izdevumos un raidījumu vadītāju sniegumā, bet arī interneta portālos. Īpašu veicināšanas balvu saņēma portāls «Santa.lv».

    Piektdien, 22. martā Rakstniecības un mūzikas muzeja kultūrtelpā «Tintnīca» ar svinīgu apbalvošanu noslēdzās Valsts valodas centra un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes rīkotā akcija «Latvijas mediju valodas balva». Šī balva iedibināta, lai kopējiem spēkiem celtu latviešu valodas prestižu sabiedrībā un vairotu apziņu, ka mūsu valsts valodas tīrība un kvalitāte ir mūsu pašu rokās. Tās mērķis ir dot dzinuli katram no mums uzņemties atbildību valodas kopšanā.  

    Šogad pirmo reizi tika izvērtēti un apbalvoti ne tikai preses izdevumi un raidījumu vadītāji, kas lieto kvalitatīvu latviešu valodu, bet arī ziņu portāli, kuros vērojama prasmīga latviešu valodas lietošana.  Pateicoties lasītāju ieteikumiem, profesionāļu vērtējumam tika nodots arī portāls «Santa.lv», kurš saņēma veicināšanas balvu «Par iederīgiem un gaumīgi pasniegtiem sarunvalodas elementiem tekstos» kategorijā «Interneta ziņu portāli». Pateicamies žūrijai par novērtējumu un sakām paldies saviem lasītājiem par uzticību, kas iedvesmo radīt un pilnveidot saistošu un kvalitatīvu saturu arī turpmāk!

    Šogad akcijā piedalījās 76 dalībnieki un tika noteikti laureāti piecās kategorijās. Interneta portālu kategorijā augstāko pakāpi piešķīra portālam «Satori.lv». Radio personību kategorijā augstāko pakāpi saņēma Arita Grīnberga, II pakāpi piešķīra Eduardam Liniņam un III pakāpi – Inesei Vaikulei. Augstāko kategoriju TV personību konkurencē ieguva Arnis Krauze,  II pakāpi saņēma Arta Skuja, bet III pakāpi – Jānis Geste.

    Savukārt īpašo simpātijas balvu ieguva Latgales Reģionālās televīzijas žurnāliste Ausma Sprukte-Kozule par prasmīgu latgaliešu valodas lietojumu ikdienas darbā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē