• 57 gadu vecumā miris žurnālists un profesors Ainārs Dimants

    Sēru vēsts
    Estere Jansone
    14. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA/Edijs Pālens
    Trešdien, 13.martā, mūžībā devies žurnālists un mediju pētnieks profesors Ainārs Dimants, ziņo viņa tuvinieki.

    Ainārs Dimants bija žurnālists, mediju pētnieks un vairāku mācību grāmatu autors. Dzīves izskaņā pasniedzis lekcijas Latvijas lielākajās augstskolās – Rīgas Stradiņa universitātē, Biznesa augstskolā «Turība» un Latvijas Universitātē. Tāpat viņš ir bijis Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs un mediju pētnieks Vidzemes augstskolā. Pēdējos mēnešus viņam bijušas veselības problēmas, arī grūtības pārvietoties, taču Dimants esot cīnījies līdz pēdējam.

    Dimants dzimis 1966.gadā. Viņš ieguva sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē (LU), kā arī filozofijas doktora zinātnisko grādu Berlīnes Brīvājā universitātē komunikācijas un politikas zinātnēs. Dimants bijis Latvijas Tautas frontes 1. un 2.kongresa delegāts, viens no Eiropas Kustības Latvijā dibinātājiem un pirmais viceprezidents. Dimants ir autors monogrāfijai «Latvijas prese 200 gados».

    Ainārs bijis aizrautīgs cilvēks un labprāt iesaistījies diskusijās par dažādām tēmām. Dzejnieks Dainis Deigelis atvadu vārdos atminas, ka vēl pirms pāris mēnešiem tikušies filmu vakarā Bolderājā. Savukārt viņa studenti Dimantu atcerās kā stingru, taču ar lielisku humora izjūtu apveltītu pasniedzēju.

    Atvadīšanās notiks sestdien, 23.martā, Valdemārpils kapličā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē