• 2023. gada skumjākie brīži. Nāve pļāva smagi un nežēlīgi

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    31. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lilita Ozoliņa
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Lilita Ozoliņa
    Aizejošajā gadā zaudējām daudzas izcilas personības – režisorus, aktierus, mūzas, politiķus, ģenerāļus… Viņi vēl ilgi paliks ļaužu atmiņās. 5. jūnijā 75 gadu vecumā pēkšņi aprāvās Dailes teātra aktrises LILITAS OZOLIŅAS dzīve. Teātrī un kino viņa iemiesoja latviešu sievietes skaistumu, eleganci un lielu pašlepnumu. Viņa bija dīva, kura visu mūžu spēja saglabāt noslēpumainības auru, bieži noklusējot to, kas sāp.
    Gundars Bērziņš.
    Gundars Bērziņš.

    8. janvārī 63 gadu vecumā mūžībā devās bijušais finanšu un zemkopības ministrs, lauksaimnieks GUNDARS BĒRZIŅŠ. Pēdējos gadus viņš dzīvoja savrupi savā saimniecībā Jēkabpils pusē un galvaspilsētā parādījās ļoti reti.

    5. maija pēcpusdienā 65 gadu vecumā mūžībā devās seriāla UgunsGrēks režisore INTA GORODECKA. Daudzu atmiņās viņa paliks ar milzīgu enerģiju, ar kuru spēja gāzt kalnus 24 stundas no vietas. Viņas mācēja arī svinēt svētkus un ar dzīves baudīšanu aplipināja citus.

    Aktrise Regīna Razuma.
    Aktrise Regīna Razuma.

    14. maijā pie mākslas pasaules debesīm nodzisa īpaši spoža zvaigzne – viena no skaistākajām un talantīgākajām latviešu aktrisēm REGĪNA RAZUMA.  Viņa, vienmēr vitāla, gracioza, eleganta, 71 gada vecumā bija pilna spēka un enerģijas. Jaunā Rīgas teātra dīva šo pasauli pameta neticami pēkšņi.

    Ēvalds Valters un Vera Gribača-Valtere
    Ēvalds Valters un Vera Gribača-Valtere

    16. maijā uz mūža mājām pie vīra aktiera Ēvalda Valtera devās aktrise, teātra anekdošu mamma un īstena Latvijas patriote VERA GRIBAČA-VALTERE. Viņas dzīves galvenie atslēgvārdi bija – kultūra, rūpes, kopšana, ieguldīšanās un attīstīšana. Līdz pat mūža galam viņa bija enerģijas pilna.

    Helmī Stalte.
    Helmī Stalte.

    6. jūnijā 73 gadu vecumā pārtrūka folkloristes un lībiešu kultūras daudzinātājas HELMĪ STALTES mūžs. Savu materiālo labklājību un iespējas viņa vienmēr pavirzīja zemāk par misiju strādāt latviešu tautai, kopjot tās gara mantas. Mūža nogalē Helmī sirds piederēja Ukrainai.

    Raimonds Pauls un Lana Paula.
    Raimonds Pauls un Lana Paula.

    4. augusta rīts atausa ar skumju ziņu – mūžīgā miegā aizmigusi Maestro Raimonda Paula mīļotā sieva, viņa sargeņģelis LANA PAULA. 31. augustā Pauli būtu atzīmējuši kāzu 61. gadadienu. Lana bija dzīves gudra, ar labu gaumi apveltīta sieviete, kura vienmēr atbalstīja Maestro ar klusu klātbūtni.

    25. augustā vien 64 gadu vecumā pēkšņi mūžībā devās policijas ģenerālis, bijušais Valsts policijas šefs JURIS REKŠŅA. Omulīgs optimists, kurš visās dzīves situācijās mācēja atrast izeju no jebkurām problēmām. Atvērts un uzticams profesionālis, godavīrs, kurš turēja citiem doto vārdu.

    Monika Zīle.
    Monika Zīle.

    14. septembrī pārstāja pukstēt rakstnieces un žurnālistes MONIKAS ZĪLES sirds. Viņa bija apveltīta ar humoru, pašironiju un neizsīkstošu optimismu. Tikai pašiem tuvākajiem viņa ļāva ielūkoties jūtīgajā dvēselē, ko bija viegli ievainot.

    Amanda Aizpuriete
    Amanda Aizpuriete

    22. oktobrī pēkšņi aprāvās dzejnieces, prozaiķes, atdzejotājas un tulkotājas AMANDAS AIZPURIETES mūžs. Mīlēta un apbrīnota, taču būtībā – vienpate. Putns, kurš neļāvās tikt piesiets nekam. Viņa gāja tur, kur pati gribēja, un varēja būt gan mīļa un jauka, gan arī nešpetna.

    11. novembrī 89 gadu vecumā mūžībā devās teātra dīva un rakstniece MUDĪTE ŠNEIDERE. Savā mūžā piedzīvojusi vairākus traģiskus likteņa pavērsienus – gan vīra leģendārā aktiera Harija Liepiņa, gan vienīgā dēla Āra pēkšņu došanos mūžībā. Viņa visu atmiņā paliks ar staltu stāju.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē