• Kā dažādas kultūras ietekmē interjera dizainu?

    Reklāmraksts
    2. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūsdienās, globalizācijai pārņemot varu, mēs viens no otra pārņemam dzīvesveida, tostarp kultūras, iezīmes. Mēs vēlamies pagaršot dažādus ēdienus, dzirdēt tradicionālo mūziku un pat iemācīties runāt citās valodās. Grūti vienā teikumā salikt, cik daudzus dzīves aspektus var papildināt dažādas kultūras. Viens no tiem ir interjera dizains.

    Ceļošana un internets ļauj redzēt, kā dzīvo citi. Iepazīsimies ar dažādu, pasaulē ievērojamāko kultūru mājokļa interjeriem, kas piesaista arvien lielāku sabiedrības uzmanību. Ja jūs tikai sākat vai plānojat pārveidot savu mājokli, plašs mājas piederumu klāsts, ko varat viegli iegādāties internetā, palīdzēs jums realizēt sev tīkamu stilu.

    Japāņu māja

    Pēdējos gados joga un meditācija ir kļuvusi arvien populārāka. Tajā pašā laikā pieauga interese par japāņu kultūru, tostarp interjera dizainu. Japāņu mājās valda kārtība un miers. Tiek pieliktas pūles, lai izvairītos no nevajadzīgām lietām – tiek pievērsta uzmanība preces funkcionalitātei. Šāda minimālisma pieeja atgādina skandināvu stilu.

    Interjerā izmantotās koka, rīsu, salmu, bambusa un papīra detaļas rada mājīgumu. Tie ir tradicionāli materiāli, kas atrodami Japānas dabā.

    Istabas ir arī daudzfunkcionālas – tās aprīkotas ar saliekamām gultām, bīdāmām durvīm un zemiem galdiņiem ar spilveniem ap tiem, kur sēdēt. Dominē neitrālo krāsu palete: pelēka, brūna, melna un balta.

    Amerikāņu mājas

    Ietekmes ziņā amerikāņu mājas stils pārņēma simetriju un ģeometriskos rakstus no angļu stila, kas vēlāk attīstījās par neitrālu, daudzpusīgu, bet mājīgāku vidi. Mājā tiek veidota atvērta telpa, atsakoties no telpas norobežojošām sienām. Ģimenes locekļi var redzēt un mijiedarboties viens ar otru, skatoties televizoru un gatavojot vakariņas.

    Dominē zemes krāsu palete, kurā ietilpst bēša, terakota, zila, zaļa, brūna un krēmkrāsas toņi. Dažkārt tiek izmantotas tapetes vai sienu gleznojumi, lai radītu izteiksmīgāku vidi. Koksne ir vispopulārākā apdares, grīdas un griestu izvēle.

    Skandināvu mājas

    Viens no populārākajiem un sekotākajiem stiliem ir skandināvu. Skandināvu interjera dizains tiek novērtēts tā estētikas un taisnu līniju dēļ. Tieši tā vienkāršība, minimālisms un funkcionalitāte ir piesaistījusi cilvēkus, kuri dzīvo strauju dzīvesveidu. Šis stils nedaudz atgādina japāņu.

    Dominē maigie toņi, parasti baltā un brūnā kombinācija. Skandināvu interjera izveide un uzturēšana neprasa daudz pūļu, taču joprojām izskatās iespaidīgi. Šķiet, ka tendence izvēlēties skandināvu interjera dizainu tik drīz nepazudīs.

    Franču māja

    Franču interjeri ir līdzīgi viņu modei – tie vienmēr izskatās šiki bez īpašas piepūles. Plaukti ir izklāti ar antīkiem rotājumiem, un logus klāj uzkrītoši aizkari. Franči augstu vērtē autentiskumu, tāpēc viņi necenšas pārvērst savu māju par luksusa viesnīcas numuru. Viņiem patīk apvienot vintage un modernisma mēbeles.

    Pārsvarā tiek izmantoti balti toņi vai vismaz mierīga krāsu palete. Tomēr, lai radītu pāreju starp telpām, viņi nevairās to uzsvērt ar spilgtākām krāsām un rakstiem.

    Toskānas mājas

    Toskāna – slavens Ziemeļitālijas reģions. Toskāna, kas ir slavena ar savu spožo sauli un iespaidīgo dabu, vietējo iedzīvotāju mājās ir ienesusi siltu, zemes krāsu paleti: smilškrāsas, zilas, brūnas un sarkanas nokrāsas. Ja sienas ir krāsotas šīs paletes tumšās krāsās, tiek izvēlētas dzeltenas, oranžas vai gaiši sarkanas mēbeles.

    Apdarei izmantota metāla un marmora kombinācija, atstājot koka grīdas. Toskānieši plaši atstāj logus vaļā, lai maksimāli izmantotu gaismu. Aizkari tiek izmantoti tik daudz, cik nepieciešams privātumam.

    Vidusjūras iedzīvotāju māja

    Vidusjūras reģions ir plašs, aptverot daudzas valstis un kultūras, sākot no Spānijas piekrastes pilsētām līdz Grieķijas mājām. Tomēr tiem visiem ir kopīgs interjera dizains, kurā valda silta un romantiska atmosfēra.

    Vidusjūras stilā valda atvērtas sijas, arkveida koridori un teksturētas sienas. Reģiona vēsturi var redzēt sarežģīti ornamentētajās flīzēs, kas klāj grīdas, sienas un pat kāpnes. Arī kokvilnas tekstilizstrādājumi ir ļoti svarīga interjera sastāvdaļa. No tā veidotie dekori un aksesuāri, piemēram, makramē stila aizkari, piešķir mājoklim brīvības sajūtu. Šādas mājas atspoguļo vietējo iedzīvotāju mierīgo, nesteidzīgo dzīvesveidu.

    Indijas mājas

    Indijas interjeru raksturo spilgti krāsu salikumi un rakstainas mēbeles. Ja vēlaties izveidot interjeru šajā stilā, ieteicams izvēlēties sarkano, oranžo, zilo un dzelteno krāsu, kam patiešām ir īpaša nozīme valsts kultūrā. Šajās spilgtās krāsās ir krāsotas gan sienas, gan mēbeles.

    Galdi, krēsli un skapji bieži ir izgatavoti no tumšas cietkoksnes, piemēram, melnkoka vai tīkkoka. Atkarībā no tā, no kurienes mēbeles nāk, tās var būt pārklātas ar ziloņkaulu un izgreznotas ar ziedu vai hinduisma rakstiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē