• Repše par 2500 eiro tirgo savus pašportretus

    Glezniecība
    28. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Einars Repše.
    Foto: no izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Einars Repše.
    Bijušais Latvijas Bankas prezidents un ekspremjers Einars Repše digitālajā mākslas tirgū izlicis vairākas savas gleznas, un pat divus pašportretus.

    Einars Repše atzīst, ka darbi, kurus viņš izvietojis pārdošanai digitālajā tirgū «OpenSea», nav jauni. Tās ir senāk tapušas gleznas, un iemesls, kāpēc to dara, ir vēlme pagrozīties šobrīd modernās kriptomākslas tirgū.

    Viņš reģistrējies NFT biznesa platformā. «Šobrīd eksperimentēju, jo tas ir jaunums ne tikai man, bet arī citiem,» teic viņš. Pagaidām interesentiem pieejami četri bijušā politiķa darbi, un divi ir viņa pašportreti. Gleznas cena ir viena kriptovalūtas vienība ETH, kas šobrīd ir aptuveni 2500 eiro. Cenu var ietekmēt kriptovalūtas svārstības.

    Šajā platformā Einars reģistrējies ar neparastu lietotājvārdu «Idealhusband» – ideālais vīrs. «Tas nāk no rakstnieka Oskara Vailda. Viņš kā vārda mākslas meistars man ir ļoti tuvs un simpātisks. Visi populārākie lietotājvārdi sen jau ir aizņemti, un, reģistrējoties šajā platformā, man bija jāveido salikts vārds. Iedomājos par Vailda lugu «Ideāls vīrs», un man par pārsteigumu šis salikums bija brīvs,» skaidro viņš.

    Vaicāts, vai nav mulsinoši, ka svešinieks varētu iegādāties viņa pašportretu, un pieliks mājās pie sienas, Repše saka: «Tāds jau ir mākslinieka liktenis. Ja kādreiz iedomājas uztaisīt pašportretu, tad ne jau tāpēc, lai turētu mājās zem deķa, vai ne?

    Ja mākslinieks izliek pārdošanā savus darbus, viņš rēķinās un priecājas, ka tos kāds apskatīsies.»

    Repše atzīst – interese par viņa mākslas darbiem ir. «Pārdevis tur vēl neko neesmu, jo pagaidām taustos un nenodarbojos ar to, ko varētu saukt par mārketingu. Arī darbu sākotnējā cena laikam ir stipri par augstu. Tomēr mans pamatmērķis nebija pārdot un nopelnīt, bet gan pamēģināt šo tehnoloģiju. Tas ir eksperiments,» norāda viņš.

    Einara Repšes pašportrets.
    Einara Repšes pašportrets.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē