• Raimonda Paula mazmeita atklāti par dzīvi pēc Lanas aiziešanas: Šie Ziemassvētki būs citādāki…

    Piemiņas stāsts
    Lauma Lapsa
    19. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lana Paula un Raimonds Pauls
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Lana Paula un Raimonds Pauls
    «Lana ir vislabākā vecmāmiņa, kāda jebkad ir bijusi,» sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» saka Raimonda Paula vecākā mazmeita Annamarija, kas jau vairākus gadus strādā par sociālo darbinieci Rīgas patversmes Sieviešu nodaļā.

    «Lana man bija vistuvākais cilvēks, bērnībā es dzīvojos pie viņas Baznīcas ielas dzīvoklī. Viņa būtībā mani uzaudzināja – bija cilvēks, kas man deva stabilitāti un lielu atbalstu. Pēc darba bieži ar viņu sazvanījos, runājāmies. Lana bija neparasta. Un tieši viņa bija tā, kas saturēja visu ģimeni kopā,» stāsta Annamarija Paula.

    Ziemassvētkus Maestro ģimene vienmēr svinējusi kopā. «Šie Ziemassvētki būs citādāki, tāpēc ir skumji un grūti. Agrāk Lana gatavoja Ziemassvētkos maltītes, un tad visa ģimene pulcējās pie viņiem,» teic Annamarija.

    Viņa atklāj, ka laikā, kad Lanai tika atklāts vēzis 4. stadijā, tas bijis ļoti jocīgi. «Lana visu laiku gāja pie dakteriem, bet neviens nespēja pateikt to, ka viņai ir vēzis,» teic mazmeita.

    Dienā, kad vajadzēja veikt ķīmijterapiju, viņa pakrita un salauza gūžu.

    «Aizvedām Lanu uz klīniku. Atceros, ka viņa mums teica: «Jā, es atbraukšu, šādas operācijas jau neaizņem ilgu laiku.» Pēc liktenīgās operācijas ārsts mums atzina: «Operācija bija veiksmīga, bet viņas sirds apstājās.» Ir tā, ka ķīmijterapijas dēļ cilvēkiem izkrīt mati. Bet mati bija daļa no Lanas identitātes. Vēža dēļ viņai sāpētu. Un ko tas būtu devis, ja viņa mūža nogalē mocītos sāpēs? Varbūt ir labāk, ka tas process netika sākts,» tagad prāto Annamarija.

    Plašāk par Paulu dzīvi pēc Lanas aiziešanas un Anmarijas darbu patversmē lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē