• Linda Leen izklaidē traktoristus. Viss par unikālo notikumu Kuldīgas pusē

    Sacensības
    Lauma Lapsa
    26. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sintija Zandersone / LETA
    Baiss vējš, lietus un applūduši tīrumi – tik nemīlīga aizvadītās nedēļas nogalē bija Dabas māte pret Kuldīgas novada Padures pagastā notiekošo 68. pasaules čempionātu aršanā. Ballītē traktoristiem uz skatuves žilbināja Linda Leen.

    Latvija pirmo reizi uzņēma pasaules labākos traktoru pavēlniekus, uz čempionātu ieradās 46 dalībnieki no 24 valstīm – Eiropas, Amerikas, Austrālijas, Jaunzēlandes un pat Kenijas Āfrikā. Latvija bija pārstāvēta ar diviem dalībniekiem – Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecības «Mārtiņi» saimnieku Jāni Vaitkevicu un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkni Ričardu Dambergu no Laucienes. Turklāt Jānim šis nebija pirmais čempionāts. Iepriekš viņš piedalījās pasaules labāko arāju sacensībās ASV, bet pērn pasaules čempionātā Īrijā izcīnīja pat 6. vietu.

    Saimniecības «Upeskalni AB» laukos sacensības ar parastajiem (24 dalībnieki) un maiņvērsēja (22 dalībnieki) arkliem notika divas dienas. Pirmajā dienā aršana bija rugainē, bet otrajā – zālājā. Traktori no dažādām pasaules malām Kuldīgas pusē gan vagas dzina krietni ilgāk, jo pirms mačiem varēja arī trenēties.

    Pirmajā dienā laikapstākļi bija ciešami, taču otrajā gan bija ko turēt – plosījās ledains vējš, lietus lija kā no spaiņa, un dubļi bija teju līdz ceļiem. No dalībniekiem, neskatoties ne uz ko, tika prasītas vienāda augstuma un platuma vagas, turklāt 0,2 hektāru liels lauks bija jāapar trīs stundās, kaut dažviet vagu dzīšanu apgrūtināja tas, ka tīrumi pludoja.

    Saule uzspīdēja vien brīdī, kad dalībnieki jau bija pabeiguši savu arumu un pulcējās noslēguma ceremonijā.

    Pēc tam saviesīgs pasākums aiz slēgtām durvīm noritēja Nurmuižā. Tur uz svatuves kāpa pat Linda Leen. Skatiet galeriju!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē