• Komponista Aleksandra Kublinska kapavieta beidzot sakopta

    Kapavieta
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    5. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Ilgu laiku par populārās dziesmas Zemeņu lauks autora kapavietu neviens nerūpējās. Taču pēc PDz publikācijas maijā, ledus beidzot sakustējies.

    Slavenais komponists Aleksandrs Kublinskis atdusas prestižā vietā – Rīgas I Meža kapos, kur apbedītas tādas izcilas personības kā mūziķi Niks Matvejevs, Aivars Brīze, vokālā pedagoģe Anita Garanča un daudzi citi. Uz pārdomāti iekārtoto un sakopto kapavietu fona Kublinska novārtā pamestā un ar zāli aizaugusī kapa kopiņa izskatījās patiesi skumji.

    Aleksandrs Kublinskis tika apbedīts pirms divarpus gadiem. Komponista bijusī sieva Jolanta Kublinska pavasarī PDz atzina, ka kopā ar dēlu labprāt uzliktu Aleksandram pieminekli, taču, kamēr viņa pēdējā sieva Dace nav devusi oficiālu atļauju, viņiem tādu tiesību neesot. Visu vēl vairāk sarežģīja tas, ka Kublinska tuviniekiem ar atraitni sazināties neizdodas.

    Šādi kapavieta izskatījās maijā
    Šādi kapavieta izskatījās maijā

    Beidzot kāds tomēr ir pielicis roku, lai Kublinska mūža mājas savestu kārtībā.

    «Visticamāk, sirdsapziņa ierunājusies beidzot Dacei, un viņa tur visu sakopusi. Jo man joprojām nav tiesību tur neko aiztikt vai uzstādīt pieminekli,» PDz norādīja Jolanta. Viņa bija iecerējusi pēc Aleksandra nāves trešās gadadienas tiesā pieprasīt Dacei atņemt šo kapavietu, lai kopā ar savu un Aleksandra dēlu uzstādītu tur pieminekli.

    «Tagad droši vien mums to neizdosies izdarīt. Tiesas ceļā to var pieprasīt, ja triju gadu laikā kapavietu neviens nekopj. Ja ir uzstādīta apmalīte, tas jau skaitās sakopts kaps,» secina Jolanta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē