• Īstenais zemessargs Reiniks: Veterāni ir kaujas gatavībā!

    Zemessardze
    Zane Piļka- Karaļeviča
    20. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto F64
    Mūziķis un ansambļa «Dobeles zemessargi» dibinātājs Artūrs Reiniks ir viens no zināmākajiem zemessargiem Latvijā, un ar to vienmēr ir lepojies.

    «Tiklīdz 1991. gadā tika izveidota Zemessardze, es tajā iestājos. No Tērvetes puses biju viens no pirmajiem. Man bija 32 gadi,» atceras Artūrs. To darīt pamudinājis barikādēs pavadītais laiks. «Sapratu, ka jauniem, spēcīgiem vīriešiem jābūt gataviem aizstāvēt valsti jebkurā mirklī. Briesmas var pieklauvēt negaidot. Mēs taču nedzīvojam ilūziju pasaulē. Jo kari ir bijuši vienmēr, īpaši zinot, kāds mums blakus kaimiņš.

    Labi apzinājos, ka dienests Zemessardzē nebūs tikai soļošana un orientēšanās pa mežu, bet gan kas nopietns,» teic Reiniks.

    Zemessardzē mūziķis nodienēja 27 gadus. «Jau ceturto gadu esmu veterāns. Mums ir veterānu rota – tajā ir vīri, kuriem ir gana daudz gadu, bet kuri ir zemessargi. Un mēs turpinām pakļauties visām Zemessardzes pavēlēm, tikai slodze vairs nav tik liela kā jaunajiem puikām,» savu statusu Zemessardzē skaidro viņš. «Mums veterāniem liela loma ir patriotiskajā audzināšanā. Man prieks, ka valsts pasākumos redzu arvien vairāk jauniešu, kas nāk ar Latvijas karogiem.» Vai Artūra dēls dziedātājs Lauris Reiniks par dienestu Zemessardzē nav domājis? «Laurim patiesībā tāda doma ir, mums bija par to saruna. Protams, viņam kā māksliniekam būs grūtāk to pavilkt. Sestdienās un svētdienās, kad zemessargiem notiek mācības, mūziķiem notiek koncerti. Bet visu var salāgot, galvenais ir gribēšana.»

    Artūrs Reiniks saka – ja Latvijai draudētu briesmas, viņš bez mazākās šaubīšanās dotos karā. «Esmu devis zvērestu aizsargāt savu valsti. Ja mani baidītu kara iespēja, sen no zemessargiem būtu izstājies. Tāpēc, ja nu kas – Zemessardzes veterāni būs kā mūris!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē