• Gaiļi atjauno leģendāru māju. Tur pirmos deju soļus spēra Barišņikovs

    Īpašums
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    24. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māris un Zaiga Gaiļi.
    Foto: F64
    Māris un Zaiga Gaiļi.
    Blaumaņa ielas 19. namā, kuru pirms dažiem gadiem iegādājās itāļu miljardiere Emanuela Barilla, beidzot sākušies atjaunošanas darbi. Zaiga Gaile izstrādājusi projektu, bet Māris – veic restaurācijas darbus.

    Pirms trīsarpus gadiem par avārijas stāvoklī nonākuša senatnīgā nama īpašnieci kļuva itāļu miljardiere Emanuela Barilla, kurai ar brāļiem pieder lielākais makaronu ražotājs pasaulē – uzņēmums «Barilla». Tolaik šīs ēkas statuss bija nenoteikts – māja, kurā bērnībā baleta soļus apguva Mihails Barišņikovs un kur baletskolotāja mazajam Mišam bija pateikusi, ka viņš baletā var sasniegt vislielākos panākumus, bija izlikta pārdošanai.

    Šāda pēc restaurācijas izskatīsies leģendārā māja.
    Šāda pēc restaurācijas izskatīsies leģendārā māja.

    Pēc mājas iegādes miljardiere vērsusies arhitektes Zaigas Gailes birojā, pieaicinot izstrādāt ēkas atjaunošanas projektu, bet ar būvniecības darbiem mājā, kas tagad apklāta ar aizsargplēvi, nodarbojas ekspremjera Māra Gaiļa būvniecības uzņēmums, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve». «Saimniece pārāk lielu publicitāti, pirms māja nav atjaunota, nevēlas, bet vēsturiski šī ir gana nozīmīga un interesanta ēka. Tajā pavisam sen bija izvietoti dažādi pulciņi, to skaitā arī baleta pulciņš, kurā Mihails Barišņikovs uzsāka savas gaitas baletā. Tur dejoja, dziedāja un visu kaut ko darīja.

    Tagad sadarbībā arī ar Barišņikovu šajā ēkā mēs taisām privātu kultūras mītni. Tur, piemēram, būs divstāvīga, skaista zāle ar labām «Steinway» klavierēm. Oriģinālajā izskatā, bet, protams, restaurējot tiks saglabāta tieši tā telpa, kurā Barišņikovs gāja deju pulciņā vēl pirms horeogrāfijas skolas. Par kultūras saturu es nezinu, taču skaidrs, ka tas tur būs un gan jau saimniece izdomās, ko savā privātmājā padarīt. Pieļauju, ka Miša Barišņikovs arī kādas meistarklases pasniegs.

    Ja viss ies, kā plānots, māja būs gatava nākamā gada beigās,» teic Māris.

    Viņš uzsver, ka viss tiek būvēts ļoti smalki. «Strādājam pie katras detaļas. Taisām, kā īstenībā vajag – nu, kā es saku, pa vecam: kārtīgi un rūpīgi. Māja tagad ir kā «ielikta» teltī – lai mēs varētu arī strādāt, kad līst lietus vai snieg. Jau esam padziļinājuši pagrabu, strādājam pie jumta izbūvēm. Pats jumts būs no dabiskā šīfera, mansardā būs privātie apartamenti. Tiks izkopts arī dārzs – pie brandmūra būs tējas namiņš, pergolas un divas skaistas verandas ar krāsainiem stikliņiem,» par iecerēto teic ekspremjers.

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Kurš tagad rūpējas par Maestro Raimondu Paulu
    • TV žurnāliste Inese Supe cīnās par veselību
    • Runas par manu nāvi ir priekšlaicīgas. Mārtiņš Egliens atgriežas uz skatuves un kino
    • X Faktora zvaigzne Jānis Miglāns izstāsta, kā zaudējis 50 kg
    • Žagars, Vītols un Bjorka – teātru direktori parāda savus kabinetus
    • Slavenas sievietes atklāj, kāpēc nenoveco
    • Čikāgas piecītis Birkens apsver pārcelšanos uz Latviju
    Privātā Dzīve nr47/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē