• Vai Karīnai Račko ir uzradusies konkurente?

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Latvijā pirmais romantiski erotiskais spriedzes trilleris un gada kliedzoši atklātākais romāns» – savu otro daiļdarbu Uguns un pulveris, kas grāmatnīcās nonāks jau novembra vidū, piesaka pašmāju erotikas rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa.

    «Vai tev nav bail?» – šo jautājumu pēdējo pāris mēnešu laikā viņai ir uzdevuši daudzi, un jāatzīst, ka pamatoti. Latvijā erotiskā literatūra aizvien tiek dēvēta par mājsaimnieču sēnalu literatūru, bet tie retie autori, kuri nebaidās atklāt savu vārdu un reklamēt savus darbus, tiek nozākāti par diletantiem, «naudas grābējiem» un zema intelekta indivīdiem.

    Uzsākot «Uguns un pulvera» reklāmas kampaņu sociālajos medijos, viņas ieraksti sacēla viedokļu vētru ne vien potenciālo lasītāju, bet arī Latvijas rakstošās sabiedrības aprindās. Viņas labi pamanāmās reklāmas aktivitātes izvērtās par karstu diskusiju tematu grāmatmīļu grupās, ieraksti par jaunā romāna aktualitāti tika pārpublicēti «Twitter» un papildināti ar nievājošiem komentāriem, un komentētāju pamatdoma bija šāda: «Viņa vispār nesaprot, par ko runā.»

    Mērija Elizabete Kalniņa ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studente, kuras debijas romāns «Sapnis par viņu un mūziklu», kas tapis romantiskajā žanrā, kļuva par apgāda «Zvaigzne ABC» konkursa laureātu un vienu no 2021. gada visvairāk pārdotajiem latviešu daiļdarbiem.

    Autore atgriežas jaunā ampluā, solīdama sniegt ne vien seksuālas baudas piesātinātu izklaidi, bet arī provokatīvu stāstu, kas paver priekškaru uz dzīvnieciskāko miesaskārību aizkulisēm. Uguns un pulvera sižeta pamatlīnija ir saistīta ar seksa verdzības tēmu, ko līdz šim vēl neviens latviešu rakstnieks nav uzdrošinājies iztirzāt.

    «Pētot Latvijas krimināltiesu praksi, esmu atklājusi interneta vietnes, kuru dzīlēs tiek pirkts un pārdots sekss. Mēs reti aizdomājamies, kādēļ persona izliek savu ķermeni pārdošanā. Liela daļa nodarbināto tiek iesaistīti seksa darbā piespiedu kārtā, un šādus prostitūcijas gadījumus es apskatu Ugunī un pulverī,» sava otrā romāna aktualitāti iezīmē Mērija Elizabete Kalniņa.

    Primāri Kalniņas romāns ir kaislīgs mīlasstāsts, kas pārstāv romantiski erotisko žanru, taču tēmas aktualitāte, papildu psiholoģiskā dimensija, prāta mežģis un spriedzes pilnie sižeta pavērsieni to padara par sensāciju latviešu literatūrā. «Seksa verdzība – tā ir mūsu realitāte,» uzsver rakstniece, «un savā romānā es par to runāju skaļi un šokējoši tieši.»

    «Par viņu jūs vēl dzirdēsiet – tas nu ir pilnīgi skaidrs, iegrimstot Mērijas Elizabetes Kalniņas rakstītajā. Grūti noticēt, ka viņa tikko kā pārkāpusi divdesmit gadu slieksni. Bagātīga valoda, ievelkošs sižets, kas atainots tik reāli, ka šķiet – autore pati ir tam izgājusi cauri. Ir uzplaucis jauns talants, tāpēc ar nepacietību gaidīšu, kā tas augs un attīstīsies,» tā par autores daiļradi saka dzīvesstila blogere un žurnāliste Una Ulme.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē