• Uz Rītiņa kapa joprojām vīst puķes un vainagi, bet jau baumo par šefpavāra mantojumu

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    9. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Rītiņš.
    Foto: F64
    Mārtiņš Rītiņš.
    Šonedēļ aprit trīs mēneši, kopš mūžībā devās leģendārais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Pirms mēneša izsludināta pieteikšanās Rītiņa mantojumam, un smalkajās aprindās jau sākušās runas, ko un kam Mārtiņš varētu būt atstājis.

    Pirms teju mēneša, 11. aprīlī, «Latvijas Vēstnesī» publicēta ziņa, ka pie zvērinātas notāres Ingūnas Bobrovskas tiek uzaicināti pieteikties visi mantinieki, kreditori un citas personas, kurām ir tiesības uz Mārtiņa Inta Rītiņa atstāto mantojumu. Triju mēnešu laikā nepieteiktās kreditoru pretenzijas tikšot dzēstas.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» sāvā jaunākajā numurā vēsta, ka jau tagad tiek baumots par Mārtiņa, iespējams, kādam atstāto dzīvokli Rīgā, kur viņš apmeties pēc tam, kad bija nodevis brāļiem māju Baltezerā. Arī par citām materiālajām vērtībām, tostarp īpašumtiesībām restorānā «Vincents», kuras Mārtiņš atstājis palicējiem.

    Tiek runāts, ka pirms slimības šefpavārs it kā gribējis dzīvokli Rīgā norakstīt kā pateicību savam ilggadējam draugam dizaineram Maksimiliānam Andrejevam.

    Viņš radīja dizainu gan šajā dzīvoklī, gan Mārtiņa darbavietā «Vincentā». Baumo, ka tad, kad slimības novārdzinātais Mārtiņš cīnījās par dzīvību klīnikā, viņš testamentu esot grozījis un dzīvokli norakstījis krustmeitai Renātei – draudzenes un grāmatas par Rītiņu autores Lindas Apses meitai, kas ir mediķe un ļoti rūpējusies par Mārtiņu slimnīcā.

    Mārtiņa Rītiņa kapavieta trīs mēnešus pēc došanās mūžībā.
    Mārtiņa Rītiņa kapavieta trīs mēnešus pēc došanās mūžībā.

    Pagājušajā nedēļā žurnālā «Privātā Dzīve» vērsusies arī kāda lasītāja, kas paudusi izbrīnu, ka kopš 19. februāra, kad Mārtiņš Rītiņš pavadīts mūžībā, viņa kapavieta grimstot aizmirstībā. Restorāna «Vincentā» bijušā šefpavāra un līdzīpašnieka kaps vēl aizvien klāts pavadītāju nestajiem ziediem un vainagiem, kas nu jau pavisam savītuši un nobiruši. Uz ziedu fona izceļas vien vainagu lentas, ko aizgājējam veltījusi eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Eiroparlamenta deputāta, bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova ģimene.

    Ko par to visu saka Rītiņa ģimene un paši tuvākie draugi, lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē