• TV zvaigznes Žannas Dubskas neparastais dzīvoklis

    Slavenības
    Gita Vīksne
    22. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    «Esmu šeit ļoti laimīga,» par iepriekš izsapņoto dzīvokli, kurā mājvietu raduši arī vairāki putni, PDz saka populārā stiliste Žanna Dubska.

    Pavisam citāda dzīves telpa

    «Šonedēļ aprit tieši trīs gadi, kopš te dzīvoju,» izrādot saules pielieto studijas tipa dzīvokli Rīgas centrā, PDz stāsta Žanna. Nākamnedēļ viņa te ļaus ielūkoties televīzijas kanāla STV Pirmā! jaunā šovā Slavenības. Bez filtra skatītājiem. Šis īpašums ļoti atšķiras no Žannas iepriekšējās mājvietas, kur viņa dzīvoja 12 gadus. «Toreiz man bija nostalģiska vēlme atgriezties bērnībā – mājā, kurā augu. Tas bija dzīvoklis ar augstajiem griestiem un plašām istabām,» atceras Žanna.

    «Pēc tur nodzīvotiem desmit gadiem apjautu, ka lielāko daļu plašā dzīvokļa patiesībā nemaz nelietoju. Izmantoju tikai guļamistabu, virtuvi un vannasistabu, bet plašais salons, kur sākumā uzņēmu viesus, darba kabinets, viesu un meitas guļamistaba ar skaisto balkonu netika apdzīvoti.

    Arī ciemiņi, kas savulaik, atbraucot uz Latviju, palika pie manis, arī mans draugs modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs, laika trūkuma dēļ arvien biežāk izvēlējās nakšņot viesnīcās – tuvāk vietām, kuras bija iecerējuši apmeklēt. Sapratu, ka man vajadzīgs mazāks dzīvoklis,» stāsta stiliste. Savu grezno mājokli Dubska pārdeva kopā ar antīkajām mēbelēm, gaismekļiem un pat vairākām gleznām. «Savā jaunajā dzīvē no vecās līdzi neņēmu neko.

    Sāku no baltas lapas.

    Atradu pircēju, kas jau otrajā dienā pēc dzīvokļa apskates man zvanīja un teica – stāvu lejā ar naudu, esmu gatavs pirkt!»

    Vēlēšanās piepildās

    «Ja tu kaut ko ļoti gribi, noformulē to un paprasi. Ne tikai domās, bet skaļi. Uzraksti skaistiem burtiem, saprotamiem vārdiem uz baltas papīra lapas. Ja tas nebūs pretrunā ar taviem uzdevumiem šajā pasaulē, tu gribēto saņemsi. Tieši tā pie manis nonāca šis dzīvoklis,» par savām mājām saka Žanna.

    Pēc dzīvokļa pārdošanas mēnesi Žanna ciemojās pie draugiem Spānijā. «Kad atgriezos Rīgā, četrus mēnešus īrēju dažādus dzīvokļus pilsētas centrā. Gribēju saprast, kādā mājoklī es jūtos vislabāk.»

    Kad tika skaidrībā ar savām vēlmēm, viņa tās uzrakstīja kaligrāfiskā rokrakstā uz baltas lapas.

    «Minēju konkrētu summu, cik tam ir jāmaksā. Pievienoju klāt karti, kurā biju apvilkusi rajonu un ielas, kur dzīvoklim jāatrodas. Uzrakstīju, ka gribu, lai tas būtu ceturtajā stāvā vai augstāk, un obligāti jābūt liftam. Norādīju, lai dzīvoklis ir no 50 līdz 65 kvadrātmetrus plašs. Ka gribu gaišu un ar lieliem logiem, kas vērsti uz dienvidiem. Ak, jā – pieminēju arī to, ka jābūt maziem komunālajiem maksājumiem un autostāvvietai pie mājas,» uzskaita Žanna.

    «Kad tas bija izdarīts, atvēru sludinājumu portālu un kādā piektajā sestajā sludinājumā ieraudzīju savu sapņu dzīvokli! Taču man tika paziņots, ka dzīvoklim jau atrasts pircējs. Tā bija piektdiena, un jau pirmdien bija sarunāts parakstīt līgumu ar jaunajiem saimniekiem. Svētdien no rīta uzrakstīju pārdevējam garu vēstuli un atklāju, ka pirms pusgada pati pārdevu dzīvokli un tādēļ varu samaksāt visu summu uzreiz un skaidrā naudā. Un, ja dzīvoklis man patiks, apskatot to klātienē, esmu gatava jau rīt to iegādāties.

    «Tās pašas dienas vakarā saņēmu telefona zvanu no pārdevēja, un jau nākamajā dienā šis dzīvoklis bija mans,»

    smaidot atceras Žanna.

    Tagad dzīvo kā studente

    «Savā vēlmju sarakstā nepieminēju, ka gribu garderobes istabu, un tādas šeit arī nav. Un labi, ka tā. Izvēlos dzīvot brīvi, bez piesaistes konkrētai vietai un lietām. Paturu parātā, ka tad, ja pēkšņi gribēšu kaut ko lielāku vai mazāku, es šo dzīvokli viegli varēšu izīrēt, jo šādi dzīvokļi parasti aiziet kā silti pīrādziņi. Īpaši garšīgi tie šķiet ārzemniekiem, jaunām ģimenēm un strādājošiem studentiem,» pauž Žanna.

    «Aleksandrs Vasiļjevs, kurš mani mēģināja atrunāt no iepriekšējā dzīvokļa pārdošanas, pēc viesošanās jaunajā mūsu kopējiem draugiem teica – Žanna tagad dzīvo kā studente! Varu piekrist – savā ziņā patiešām tagad jūtos kā studente. Ir sajūta, ka stāvu jauna ceļa sākumā. Esmu tik daudz ko pārkārtojusi savā dzīvē – ne tikai biznesā un dzīvesvietā, bet arī uzskatos un mērķos. Tik daudz jauna iemācījusies,» viņa saka.

    «Iepriekšējā dzīvoklī man gribējās staigāt garās, plīvojošās, eksotiskās kleitās, bet te labprāt tērpjos spilgtos šortos, minisvārkos un īsos halātiņos. Mainot vidi, mainās arī stils un noskaņa,» pārliecinājusies stiliste. «Daudzi grib sākt jaunu dzīvi vecos ūdeņos.

    Taču ir kaut kas jāmaina – kaut vai gultasveļa!

    Es nomainīju arī to. Iepriekšējā dzīvoklī gulēju zīda palagos, bet tagad lietoju lina gultasveļu,» stāsta Žanna. «Dzīvojot iepriekšējā mājvietā, es ikdienā staigāju melni pelēkās drēbēs, kaut ko košāku atļāvos uzvilkt tikai mājās. Tagad mana dzīve ir ļoti krāšņa un es pat nogurstu no krāsām. Tāpēc mājās vēlos pamosties pelēkos toņos – tajos es atpūšos,» atzīstas viņa

    Īpaša vieta stilistes mājoklī ir putniem.

    «Ir sajūta, it kā man būtu parādījušies spārni.»

    «Tagad pa dzīvi lidoju šā vārda labākajā nozīmē, tādēļ arī manā dzīvoklī mājvietu ir raduši vairāki putni. Dizaina zīmola Vitra melnais putns mani katru dienu sagaida, sēžot uz palodzes, bet baltie Kate putni ir ielidojuši pie manis pa logu un apmetušies šeit uz palikšanu,» teic Žanna.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē