• TV personība Ramona Salmiņa rada brīnišķīgu ziedu kompozīciju

    Slavenības
    Gita Vīksne
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO NO PRIVĀTĀ ARHĪVA (JŪLIJA GERASIMENA)
    «Ziedu kompozīciju gatavošana ir kā sievišķīga meditācija, kurā baudīt laiku kopā ar sevi,» uzskata LTV1 laika ziņu moderatore Ramona Salmiņa.

    Ramonas Salmiņas aizraušanās ar mākslīgo ziedu kompozīciju veidošanu sākās aptuveni pirms pusgada, bet nu jau viņas veikums atrodams pat kāda restorāna interjerā. «Kompozīcijas veidošanu es baudu – samīļoju un apčubinu katru lapiņu, savus darbus radu ar mīlestību, kuru šādi vēlos nodot arī tālāk,» atzīst Ramona.

    Idejas darbiem pie viņas atnāk pašas: «Man patīk ķimerēties – griezt, veidot, ņemt nost un pēc tam atkal likt klāt. Un tā tik ilgi, kamēr jūtu – jā, šis ir īstais! Nav ne ko pielikt, ne atņemt!» Dažkārt, kad darbs pabeigts, viņa to apskata un pat nodomā – to tiešām paveicu es?

    Ramona neslēpj, ka nākotnē gribētu ar savām prasmēm dalīties arī īpašos online kursos. «Atklājot to, cik relaksējošs un baudāms ir šis process, es priecātos, ja ziedu kompozīciju veidošana vēl kādam kļūtu par sirdslietu,» atzīst Ramona.

    Trīs soļi ceļā uz savu ziedu kompozīciju:

    1. Kompozīcijas veidošana jāsāk ar piemērota trauka atrašanu. Gandrīz katram mājās ir kāda vāze vai puķu pods. Par samērā mazām naudiņām vāzes ir nopērkamas arī dažādos būvniecības lielveikalos.
    2. Sagādājam ziedus! Kompozīcijai var izmantot gan svaigos ziedus un zarus, gan mākslīgos ziedus. Labi mākslīgie ziedi ir atrodami gan pārtikas lielveikalos, gan būvniecības veikalos. Tie vizuāli no īstajiem ne ar ko neatšķiras, un šāda kompozīcija jūs priecēs ilgāk.
    3. Kompozīciju veidojam pēc savas gaumes un izjūtām. Lai tā stabili turētos kopā, iesaku iegādāties ziedu oāzi. Tā līdzinās sūklim, kuru ievieto vāzē, un tad tajā sasprauž ziedus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē