• Tēlnieks Bikše pārcēlies uz laukiem un izīrē savu sešistabu dzīvokli

    Slavenības
    Gita Vīksne
    28. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa un privātā arhīva
    «Esmu šeit nodzīvojis vairāk nekā desmit gadu,» PDz par savu stilīgo divstāvu dzīvokli Rīgā saka tēlnieks. Viņš meklē tam jaunus iemītniekus, jo pārcēlies uz dzīvi laukos.

    «Manai ģimenei šis dzīvoklis kļuvis par lielu, turklāt paši esam pārcēlušies uz dzīvi laukos – 90 kilometru attālumā no Rīgas, Jaunpils pusē,» PDz stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas profesors tēlnieks Aigars Bikše. Savu divstāvu dzīvokli Ziepniekkalnā, kur daudzus gadus kopā ar sievu un trim bērniem lielākoties dzīvojis ziemā, tēlnieks gatavs uzticēt citiem iemītniekiem.

    «Abi vecākie bērni vairs nedzīvo kopā ar mums, bet jaunākais dēls sācis skoloties tālmācībā. Tāpēc Rīgas dzīvokli vēlamies kādam izīrēt,» pauž Aigars. Par 140 kvadrātmetru plašo dzīvokli viņš mēnesī vēlas 600 eiro lielu īres maksu.

    «Dzīvoklis ir patiešām ļoti omulīgs,» uzsver Aigars, kurš savā mājoklī daudz ko darinājis pats, un tas dzīvoklim piešķir īpašu auru. «Tam ir atsevišķa ieeja no pagalma ar privātu nožogotu dārzu, kas dzīvoklī ļauj justies gandrīz kā privātmājā.

    Dārzā paveras patiešām skaists skats gan rudenī, kad krīt lapas, gan pavasarī un vasarā, kad nepārtraukti kaut kas zied.

    Mums ir izdevies pagalmā ieaudzēt ļoti skaistu magnoliju, ir rododendri, ceriņi un rozes. Dzīvoklī ir arī kamīns,» stāsta Aigars. Pie dzīvesvietas bonusiem viņš min to, ka netālu ir sabiedriskā transporta pietura, un pagalmā bez maksas var novietot auto. Tuvumā ir slimnīca, veikali un tirdzniecības centrs.

    Viņš neslēpj – līdz šim ģimenes plašo dzīvokli nevienam svešiniekam izīrējis neesot. Tādēļ priecātos, ja dzīvokļa jaunie iemītnieki būtu no mākslinieka paziņu loka. «Dzīvoklis tiek piedāvāts ilgtermiņa īrei, vēlams kādai jaukai ģimenei ar bērniem. Man nav iebildumu arī pret mājdzīvniekiem. Man pašam savulaik bijuši kaķi, tādēļ dzīvoklī izveidota arī īpaša vieta nagu asināmajam,» atklāj viņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē