• Svētdien avārijās Latvijā cietuši 18 cilvēki, ūdenstilpēs glābti vairāki peldētāji

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ivars Soikāns / LETA
    Vakar Latvijā reģistrēti 42 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 18 cilvēki, savukārt VUGD glābēji trīs reizes steigušies palīgā slīkstošiem cilvēkiem.

    Svētdien astoņi cilvēki cieta avārijās Vidzemē, septiņi – Rīgā un tās apkārtnē, divi – Zemgalē, bet viens – Latgalē. Seši no cietušajiem bija velosipēdisti.

    Vakar par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi astoņus autovadītājus: pa trim – Zemgalē un Rīgā, bet pa vienam – Kurzemē un Latgalē.

    Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 190 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 43 autovadītāji, Latgalē – 58, Zemgalē – 54, Kurzemē – 23, bet Vidzemē – 12 autovadītāji. Kopumā policija vakar noformējusi 417 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

    Tāpat svētdien glābēji trīs reizes steigušies palīgā slīkstošiem cilvēkiem.

    Pirms plkst.18 saņemts izsaukums uz Dzirnavu dīķi Grobiņā, kur slīka cilvēks. Pirms VUGD ierašanās garāmgājēji bija izglābuši slīkstošo cilvēku un glābēji viņu nogādāja līdz mediķu automašīnai.

    Tikmēr plkst.19.30 tika saņemts izsaukums uz Talsu novada Lībagu pagastu. Tur glābēji kādā ezerā pārmeklējuši vietu, kur slīkstošais cilvēks pazudis zem ūdens un viņu atrada. Viņš tika izcelts krastā un mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, kas bija veiksmīgi.

    Savukārt īsi pirms plkst.22 tika saņemts izsaukums uz Daugavas upi Rīgā, kur cilvēks bija iegājis peldēties pirms trim stundām un nebija iznācis krastā. Aculiecinieki notikuma vietā nevarēja precīzi pateikt, kur bija peldējis cilvēks un, kad pazudis zem ūdens. Glābēji notikuma vietā apsekoja iespējamo noslīkšanas vietu divu hektāru platībā, bet cilvēku neatrada.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē