• Stila eksperts Deniss Ševeļovs 15 kilogramu vieglāks un uz pusi laimīgāks

    Slavenības
    Inese Mizovska
    25. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Sabiedrisko attiecību speciālists un stila eksperts Deniss Ševeļovs svinēja dzimšanas dienu – bez šampanieša un lielas balles, toties jaunā veidolā. Pirms gada, sasniedzot Jēzus vecumu, viņš atskārta – dzīvē kaut kas jāmaina.

    «Kad tuvojās mana 33. dzimšanas diena, visi runāja par to, ka šis vecums esot pārmaiņu laiks. Neticēju, taču tā notika,» stāsta Deniss.  Pirmais impulss bijis jau pērnā gada sākumā.

    «Instagram pamanīju kādas lietuviešu influenceres ierakstu. Tur bija viņai netipiska fotogrāfija un komentārā tika pieminēts Klubs plkst. 5 no rīta. Tā es uzzināju par Robinu Šarmu – kanādiešu lektoru un motivētāju, kas sarakstījis vairākus bestsellerus. Zināmākie ir Mūks, kurš pārdeva savu ferrari un Kurš raudās pēc tavas nāves?. Savukārt Klubs plkst. 5 no rīta bija viņa jaunākā grāmata.

    Pagājušā gada jūlijā uzmeklēju to internetā un iedvesmojos pārmaiņām. Tajā autors stāsta, kā labāk iesākt dienu. Ir svarīgi celties piecos no rīta un sadalīt rīta cēlienu trīs daļās. Pirmās 20 minūtes velti fiziskām aktivitātēm, 20 – meditācijai, vēl 20 – lai izglītotos.

    Viņš brīdina, ka sākums ir grūts, un pirmās 22 dienas ir vissmagākās.

    Tā arī bija, taču pēc 66 dienām jaunais dzīvesveids bija kļuvis par ieradumu,» atceras Deniss.

     «Mana transformācija neaprobežojās tikai ar rīta cēlienu. Tam sekoja atteikšanās no alkohola, pēc tam – smēķēšanas atmešana. Pirmo pusgadu izjūtas bija fantastiskas, tagad jau esmu pie tām pieradis. Liels ieguvums ir tas, ka esmu zaudējis 15 kilogramu liekā svara, īpaši nemainot ēdienkarti. Man garšo saldumi, un tos sev neliedzu. Varbūt uztura sakārtošana būs nākamais solis,» spriež viņš.

    «Visiem, kas vēlas mainīt savu dzīvi, iesaku – nevajag mesties galējībās. Uz priekšu jāiet maziem solīšiem.

    Agrāk man katru vasaru bija radikāla cīņa ar lieko svaru. Mēģināju atteikties no visa kaitīgā, bet tas ilgtermiņā nestrādāja, jo bija mokoši.

    Gribasspēks ir ierobežots resurss, bet dažkārt pietiek tikai mainīt apstākļus, lai mainītu paradumus.

    Šis gads ir ilgākais posms, kad aktīvi nodarbojos ar sportu un ievēroju noteiktu režīmu. Jā, daudz ko saprast man palīdzēja pašpalīdzības grāmatas, taču arī ar tām aizrauties neiesaku. Ja pārāk daudz lasi šādu literatūru, rodas mānīga sajūta – kaut ko dari savā labā, bet reāli nekas nenotiek,» secinājis viņš.  

    «Ir pagājis gads jaunā režīmā, un es citādi skatos uz ikdienišķiem notikumiem. Spēju apstāties un padomāt, nevis uzreiz reaģēju gluži kā baktērija. Esmu kļuvis mierīgāks. Fiziski nekad neesmu juties labāk kā šobrīd,» priecājas Deniss. Taču ne visiem viņa jaunā dzīve ir pa prātam. Deniss neslēpj – jaunā dzīvesveida dēļ zaudējis dažus draugus.

    «Bija tādi, kas man mēģināja iegalvot, ka nemaz neesmu tik laimīgs, ka tā ir tikai izlikšanās. Taču es joprojām esmu laimīgs, un tam nav nekāda sakara ar sektām,» smejas Ševeļovs. Kas to zina, varbūt reiz Deniss kļūs par vietējo Robinu Šarmu, jo apsver iespēju iegūto pieredzi iemūžināt pats savā grāmatā.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē