• Sporta zāle tavā istabā — pieredzē dalās Renārs Kaupers, brāļi Porziņģi un citas zvaigznes

    Slavenības
    Gita Vīksne
    2. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM
    Sporta klubi ir slēgti, taču kustība neapstājas. Vairs nekādu atrunu, ka sportot nav laika un ir dārgi. Tagad, neizejot no mājas, izkustēties kopā ar populāriem fitnesa treneriem un slaveniem sportistiem var ikviens.

    Paula Freimane – smuks dibens, izkāpjot no dīvāna

    «Uzskatu, ka šajā sarežģītajā brīdī citam cits jāatbalsta. Tāpēc nevēlos izmantot situāciju, lai nopelnītu, un piedāvāju treniņus bez maksas,» PDz atklāj fitnesa karaliene un veselīgo recepšu grāmatas Zelta sastāvdaļa autore Paula Freimane. Viņa, izmantojot internetu, vada nodarbības savā viesistabā un aicina pievienoties ikvienu.

    «Arī mans sporta klubs šobrīd ir slēgts, tādēļ trenējos mājās. Iepriekš veicu aptauju un noskaidroju, ka cilvēki vēlas vingrojumus, kur nav jāizmanto papildu svari. Lai gan man mājās ir gan hanteles, gan TRX pretestības gumijas un skrejceliņš, cilvēkiem demonstrēju vingrojumus, kuriem nevajag īpašu aprīkojumu,» stāsta Paula. Jau pirmajā virtuālās vingrošanas dienā viņa saņēmusi ap 100 pateicības vēstuļu.

    «Pēdējā laikā vairāk dalījos ar ēdienu receptēm, tāpēc priecājos, ka tagad cilvēkiem noder arī vingrojumi,» atzīst Paula. Viņa izveidojusi arī īpašu notievēšanas programmu, kuru var veikt, neizejot no mājas. Paulas treniņu biedrs mājās ir viņas taksītis Vīnijs, kurš lieliski demonstrē to, ka arī mājdzīvnieks var iesaistīties sportošanā. «Kāda saimniece, tāds suns – viņš skatās, ko es daru, un atkārto,» nosmej Paula.

    Zanda Zariņa-Rešetina – vienkāršs ceļš līdz seksīgai presītei

    «Lai dzīvošana mājās nevainagotos ar uzēstiem liekiem kilogramiem, cenšos motivēt cilvēkus kaut nedaudz izkustēties,» PDz saka fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina. Viņa atgādina – regulāra izkustēšanās un fiziskās aktivitātes palīdz nostiprināt imūnsistēmu – tas šobrīd ir īpaši svarīgi.

    Instagram savā kontā Zanda bez maksas dalās ar vingrojumiem, talkā ņemot visiem pieejamus palīglīdzekļus – pieclitrīgas ūdens pudeles un tualetes papīra ruļļus. «Ideju par tualetes papīra ruļļu izmantošanu vingrošanai aizņēmos no amerikāņu fitnesa treneres Kaisas Keranenas, kas to demonstrēja pirms vairākiem gadiem. Ņemot vērā, ka šobrīd daudzi steidza iegādāt tualetes papīru, nolēmu izveidot pati savus vingrojumus ar tualetes papīra ruļļiem,» atklāj Zanda.

    «Vingrojumiem noder jebkurš smagums, kas atrodams mājās – tas var būt grozs, kas piekrāmēts ar grāmatām vai kāds lielāka izmēra ķirbis,» iesaka Zanda.

    Viņa pati savus ikdienas treniņus turpina aizvadīt sporta klubā. «Mans sporta klubs vēl strādā, tādēļ uz divām trim stundām dodos turp. Tur ir ap 400 kvadrātmetru plaša zāle, kur šajā laikā vienlaikus trenējas tikai kādi divi trīs cilvēki. Visi drošības pasākumi tiek stingri ievēroti,» uzsver Zanda.

    Agnese Drunka – vingro ar Latvijas princesi

    «Tagad katru rītu sāku ar vingrošanu,» PDz atklāj TV3 raidījuma Bez tabu vadītāja Agnese Drunka, kas līdz šim aktīvi apmeklēja sporta klubu.

    «Mans sporta klubs ir slēgts, tādēļ sociālajos tīklos sekoju līdzi treneriem, kuri piedāvā dažādas treniņprogrammas. Piemēram, šodien izpildīju vingrojumu kompleksu, ar kuru instagramā dalījās Nika Linde,» atklāj Agnese.Niku daudzi atminas kā šova Latvijas princese 2009 dalībnieci.

    «Turpat sekoju arī līdzi savas fizioterapeites Klēras Dilbas padomiem, kā labāk izpildīt noteiktus vingrojumus. Viņa veic lielisku izglītošanas darbu, kā vingrot pareizi un nenodarīt sev pāri,» stāsta Drunka.

    «Ļoti novērtēju tos fizioterapeitus un fitnesa trenerus, kuri nemēģina uzreiz ar šo visu nopelnīt. Jo nav noslēpums, ka daudzi ar sportošanu saistīti cilvēki pašreiz aktīvi piedāvā – nopērc manus online treniņus!

    Cepuri nost ikvienam, kas ar savām zināšanām dalās par baltu velti.

    Forši rīkojas arī tie sporta klubi, kas šobrīd saviem klientiem piedāvā online nodarbības īpašās slēgtās grupās. Manuprāt, tas lieliski motivē – konkrētā laikā vingrot kopā ar savu treneri online grupiņā. Dzīvojot mājās, pašam sevi nereti ir grūti motivēt vingrošanai,» atzīst Bez tabu vadītāja.

    Brāļi Porziņģi sacenšas veiklībā

    Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks uzbrucējs Kristaps Porziņģis nesen atklāja, ka arī basketbolistiem patlaban iesaka palikt mājās. Viņa komandas biedri amerikāņi jau devušies pie savām ģimenēm, bet eiropiešiem pamest ASV esot liegts. Tāpēc savā smalkajā Dallasas dzīvoklī Kristaps kopā ar brāli Mārtiņu īsina laiku, trenējot veiklību.

    Brāļi viesistabā sacenšas, kurš precīzāk un ātrāk atsitīs pie cepures īpaši piestiprinātu bumbiņu. Sporta zāli patlaban var apmeklēt tikai tie basketbolisti, kuriem veikts koronavīrusa tests. Pagājušās nedēļas vidū Kristaps vēstīja, ka viņam pārbaude vēl nav veikta, un izteica cerību, ka tuvākajās dienās tas tomēr notiks. Ja tests būs negatīvs, Porziņģis, ievērojot noteiktās piesardzības normas, varēs sportot ārpus mājas.

    Renārs Kaupers trenē elpošanu ar jogu

    «Mana versija par Sveicienu saulei,» uz savas mājas terases 12 jogas pozu kompleksu, ko ierasts saukt par Sveicienu saulei, demonstrē grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers. Katra poza ir saistīta ar ieelpu vai izelpu un trenē sinhronizētu elpošanu. «Veselā miesā būs vesels gars – tas ir tik ļoti svarīgi šajās dienās. Plus, protams, visiem vajag ievērot veselības drošības ierobežojumus. Turēsimies braši un atbildīgi!» atgādina prātnieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē