• Slavenību pandēmijas laika mazuļi

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    Marta Kalniņa
    9. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No žurnāla Privātā Dzīve arhīva
    Pandēmija laiks daudziem saistās ar trauksmi un neziņu par nākotni, bet sabiedrībā populāri ļaudis atzīst – bērna nākšana pasaulē šo gadu darījusi īpašu un vairāk ļāvusi izbaudīt laiku kopā.

    Pandēmija iemāca pieticību

    TV3 laika ziņu vadītājs 12. augustā sagaidīja trešo dēlu Ralfu, būdams līdzās sievai Zanei dzemdībās.

    «Viņai teicu – esmu ļoti laimīgs, jo man ir tāda ģimene, par kādu visu dzīvi esmu sapņojis, – liela, kupla un laimīga,» toreiz sacīja Māris Grigalis. Viņš neslēpj – laiks, kad visa ģimene nemitīgi ir mājās, jo bērnudārzs ir ciet un arī treniņi notiek attālināti, sākumā bija grūts.

    Tomēr Grigalis it visā saskata pozitīvo: «Tā mēs labāk iepazīstam cits citu. Redzu, ka bērniem kopā būšana ļoti patīk un nāk par labu, un tā ir nepieciešama arī mums, pieaugušajiem.» Pandēmijas ierobežojumi likuši pārskatīt arī ikdienas paradumus.

    «Dodoties uz veikalu, ir jāizdomā, ko pirkt, nevis tā, kā bijām raduši – iet, kur acis rāda. Esmu sapratis, ka agrāk daudz laika pavadījām kaut kur skrienot, nez kāpēc pērkot visu pēc kārtas. Tagad gādājam un darām tikai nepieciešamo. Izrādās, ar to pilnībā pietiek.»

    Jauns izaicinājums dzīvē

    Saeimas deputāts un lidostas Rīga valdes locekle Launa Jenča-Augule pirms dēla Kristofera piedzimšanas paguva klusām nosvinēt kāzas. Ārkārtējās situācijas ierobežojumu dēļ oktobrī Uldim Augulim nebija iespējas pārgriezt nabassaiti, tomēr viņš slimnīcā bija līdzās savai sievai. Abiem ir bērni no iepriekšējām attiecībām, un politiķis atzīst – brieduma gados audzinot mazuli, izjūt vēl lielāku atbildību, ir jaunas emocijas un izaicinājumi dzīvē.

    Laima PDz teic – dzīve ar zīdaini pandēmijā ir citāda, daudz ierobežotāka, taču galvenais ir veselība: «Esam saglabājuši pozitīvu skatu uz dzīvi. Ceram, ka līdz ar vakcīnu drīz varēsim atgriezties pie normālas ikdienas. Ir jūtams, ka cilvēkiem kļuvis skumjāks prāts, ierobežojumi, bailes, finansiālas problēmas, neskaidrība par rītdienu, haotiski valdības lēmumi rada stresu. Cilvēki kļūst noslēgtāki un neiecietīgāki. Man ļoti pietrūkst iespējas paciemoties pie vecākiem, jo šogad svētkus svinēsim tikai savā ģimenē.»

    Dzīvo aktīvi, bet piesardzīgi

    Februāra beigās par vectētiņu kļuva mūziķis Artūrs Reiniks, bet Lauris Reiniks tika iecelts onkuļa kārtā. Sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta un viņas vīrs burātājs Jānis sagaidīja dēlu. Lai apciemotu jauno radinieku Ričiņu, Reinikiem nācās paciesties, jo tobrīd Latvijā sākās pandēmija. Lai gan ir piesardzīgi, jaunā ģimene dzīvo aktīvu un piesātinātu dzīvi.

    «Ričiņam jāpieņem, ka vecāki vazājas riņķī, māte meklē pastaigu takas, tēvs ķer pa Latviju vēju. Tā mēs viņu nesam līdzi visur, kur mums jātiek. Protams, ievērojot šī laika piesardzību,» neslēpj Rūta Reinika-Preisa.

    Medaļa par godu Āronam

    Pasaules čempionāta laikā kamaniņu braucējs saņēma saviļņojošu ziņu – sieva laidusi pasaulē dēlu Āronu. «Sieviņa varbūt gribētu arī meitu, bet mēs ņēmām pretī to bērniņu, kas pieteicies. Galvenais – lai vesels! Viņa atsūtīja foto, ka mums ir puika, un pēc tam es startēju ar pavisam citām izjūtām,» atcerējās Juris. Brāļi Šici Sočos izcīnīja sudraba medaļas pasaules čempionāta stafetē.

    Glābiņš trauksmainajā pasaulē

    Fonda Mākslai vajag telpu vadītāja Katrīna Jaunupe un viņas vīrs politiķis Edgars Jaunups 3. aprīlī sagaidīja otru atvasi Karu Esteri. Pirmais vārds itāļu valodā nozīmē mīļā, otrs tulkojumā no latīņu valodas – zvaigzne. Karantīnas dēļ Jaunups meitas dzimšanas brīdī nevarēja būt klāt.

    «Meitiņa pandēmijas laiku padarīja vieglāku. Noskaņojums ir skumju un satraukuma pilns, bet, kad koncentrējies uz mazo dzīvību, viss pārējais tiek aizmirsts. Ar meitas piedzimšanu nāca jaunas cerības un sapņi. Viņa ir mans glābiņš šajā trauksmainā laikā,» PDz saka Jaunupe.

    Jaunā māmiņa strādā no mājām un priecājas, ka pastaigas ārā un mākslas izstādes bija atļautas arī tad, kad citas izklaides iespējas bija ierobežotas.

    «Skumdina, ka mūsu Ziemassvētku tradīciju – svinēt kuplā ģimenes lokā – nevarēsim šogad turpināt. Tomēr esmu pārliecināta – ar vīru un diviem bērniem nosvinēsim ne mazāk skaisti. Ar radiem regulāri sazvanāmies un sūtām cits citam bildes ģimenes čatā.»

    Labākais laiks, kad laist pasaulē bērnu

    Digitālā mārketinga speciālista mantinieks Ričards piedzima aprīlī. «Uzskatu, ka šis ir labākais brīdis, kad ieņemt un dzemdēt bērnus, jo tas vairo pozitīvus notikumus pasaulē,» pauda Artūrs Mednis. Viņš priecājas, ka šobrīd strādā mājās, tādēļ var visu laiku būt līdzās mazulim. «Ierastajā dzīvē, strādājot birojā un tiekoties ar klientiem, kas tāds nebūtu iespējams. Šis ir kolosālākais brīdis,» uzskata jaunais tētis.

    Dzemdībās bez vīra un ar masku

    LTV ziņu raidījuma Panorāma vadītāja Laura Vonda un viņas vīrs TV operators Ivans Milovs šogad sagaidīja savu otru atvasi Albertu. Laurai aprīlī nācās mazuli laist pasaulē ar masku uz sejas un bez dzīvesbiedra klātbūtnes. «Biju sacerējusies, ka Ivans piedalīsies dzemdībās, diemžēl to nedrīkstēja. Tad gan bija neliels rūgtumiņš, bet to es ātri pārvarēju,» žurnālam IEVA atzinās Laura.

    «Koronavīrusa dēļ gaidīšanas laiks gan nebija tāds, kā biju iedomājusies. Nesaku, ka tas bija sliktāks, tikai citāds. Meitiņai Helēnai, kurai jau ir deviņi gadi, solīju: kad būšu lielajā atvaļinājumā, mēs abas iesim uz kino, koncertiem. Nesanāca. Teicu arī: kad piedzims Alberts, katru dienu abi iesim tev pretī uz skolu – nesanāca. Tā vietā pēc nakts ballēšanās ar mazo brāli no rīta cēlāmies, lai mācītos.»

    Labākais, ko esmu izdarījis

    15. novembrī piedzima aktiera Gata Malika un Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mārketinga vadītājas Santas Margevičas dēls Pauls. «Šis ir varenākais un labākais, ko jebkad dzīvē esmu izdarījis,» aizkustināts, redzot savu pirmdzimto, bija Maliks.

    Gatavojoties mazuļa piedzimšanai, jaunie vecāki paguva izremontēt savu dzīvesvietu Liepājā. Ar sasniegumiem jaunā tēta karjerā Gatis ik pa laikam palepojas tviterī, piemēram: «Jūtos nenormāli kruts, kad pats varu nomierināt bērnu.»

    Lielākā dāvana – trešais dēls

    Pirms Latvijā sāka plosīties koronavīruss, janvārī piedzima toreizējā Daugavpils mēra Andreja Elksniņa trešais bērns. «Šis gads bija viens no interesantākajiem manā dzīvē. (..) Neapšaubāmi, mana labākā dāvana šogad ir mans mazais. Paldies, Jekaterina, par viņu,» decembrī savai sievai siltus vārdus veltīja Elksniņš.

    Gada nogalē, dodoties pastaigā ar dēlu, politiķis jaunajā sporta laukumā Daugavpils centrālajā parkā demonstrēja savu roku spēku. Tiem, kas aizrādīja, ka jaunais laukumiņš apjozts ar drošības lentēm un nav šobrīd paredzēts izmantošanai, politiķis atbildēja: «Nevaru sev liegt iespēju personīgi pārbaudīt, kā visu uztaisījuši.  Un tā es daru visos jaunajos laukumos.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē