• Skandāls! Filmas «Janvāris» zvaigzne izstāsta, kā zaudēja darbu Dailes teātrī

    Slavenības
    Gita Vīksne
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alise Dzene.
    Foto: F64
    Alise Dzene.
    «Bija vilšanās un domāju, ka šajā teātrī savu kāju vairs nesperšu,» to, kā pandēmijas laikā viņai vajadzēja aiziet no darba Dailes teātrī, atceras aktrise Alise Dzene.

    «Es vienkārši toreiz nebiju pārāk ērts personāžs. Man nesakrita domas ar teātri dažos jautājumos,» atminoties pērnā gada notikumus, PDz saka aktrise Alise Dzene. Pirms pieciem gadiem viņa Spēlmaņu naktī saņēma balvu kā labākā jaunā skatuves māksliniece un pagājušajā sezonā kļuva par Dailes teātra aktrisi. Tobrīd viss teātra personāls vēl nebija vakcinēts, tāpēc aktieriem regulāri bija jāveic Covid-19 testi. Visi to arī darījuši, bet Alise teātri esot informējusi, ka veikusi testu kādā ārstniecības iestādē un iesniegusi apliecinājumu. Veicot pārbaudi, atklājies – dokuments viltots. Aktrisei vajadzēja atvadīties no štata vietas Dailes teātrī.

     «Es izdarīju kļūdu,» tagad atzīst viņa un piebilst – ja vēlreiz nonāktu šādā situācijā, vienkārši aizietu prom no teātra. «Kad iedevu teātrim to papīru, jutos neforši. Man vienkārši bija viegls izmisums: kāpēc nevaru darīt tā, kā pati uzskatu par pareizu?

    Es nespēju rīkoties pret savu pārliecību.

    Tāda ir mana būtība. Rīkojos saskaņā ar savu sirdsbalsi. Manis izvēlētais veids gan nebija pats labākais, bet tā ir mana dzīves skola. Toreiz nostājos pret sistēmu,» uzskata viņa.

    «Zinu, ka dažiem teātra cilvēkiem joprojām ir liels aizvainojums, jo uzskata, ka ar savu rīcību pamatīgi piečakarēju kolēģus. Bet man vienkārši bija sajūta, ka esmu iedzīta stūrī,» teic Alise.

    Nupat viņa nofilmējusies Viestura Kairiša kinolentē «Janvāris». Agnese ir dzimusi divus gadus pēc filmā atainotajiem notikumiem. «Man bija sajūta, ka alkas pēc brīvības toreiz bija līdzīgas tām, kas daudziem ir pēdējos divus gadus. Sākumā mums teica – baidies, ir kovids! Tagad saka – jābaidās, jo ir karš. Visu laiku notiek dalīšana – šie ir labi, tie sliktie. Ļoti viegli var sevi pazaudēt. Piekrītu tiem, kas saka – ja gribi kaut ko izmainīt šajā pasaulē, sāc ar sevi. Esmu sapratusi, ka brīvība sākas brīdī, kad pieņem sevi tādu, kāds esi. Un ļauj sev arī kļūdīties,» saka viņa.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»! 

    • Aktrise  Velta Skurstene aiziet divas nedēļas pēc vīra nāves. Meita izstāsta aktrises pēdējo vēlēšanos.
    • Kambalas čuhņas skandāls uzņem apgriezienus. Populāri dobelnieki neklusē.
    • Ko Rīgā nupat nopirka humorists Maksims Galkins?
    • Buselis parāda mīļoto. Kopā jau 12 gadus!
    • Manas otrās mājas – Latvija. Četras ukrainietes, četri pārsteidzoši stāsti.
    • Gunārs Jākobsons vai Raimonds Pauls? Kurš vairāk patīk dāmām?
    Privātā Dzīve nr46

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē